Ups centrale termice

In prezent foarte multa lumea, daca nu chiar majoritatea are o centrala termica in casa. Fie ca este pe baza de curent, fie ca este pe baza de gaz sau mai nou, pe la tara se foloseste centrala termica pe baza de lemne, deoarece este mult mai usor si mai ieftin de intretinut, fie ca este pe baza de alte substante, cert este ca centralele termice au devenit aproape indispensabile pentru unii.

Nu numai ca o centrala poate da apa calda, insa ea ofera si caldura pe timp de iarna, prin intermediul caloriferelor. Atunci cand aducem in discutie ups centrale termice shop-einstal.ro, facem referire inainte de toate la faptul ca o centrala de acest tip trebuie sa aiba o sursa de curent fara intrerupere. De fapt exact acel UPS reprezinta prescurtarea din limba engleza a cuvintelor uninterruptible power supply care inseamna in traducere libera “supliment de curent care nu se intrerupe”. Acest dispozitiv poate sa functioneze chiar si pana la peste zece ore in cazul in care apare o pana de curent si stim cu totii cat de dezastruoasa este aceasta avand in vedere ca centralele ofera caldura si apa calda, iar cand ne este lumea mai draga poate sa ne lase balta. Totusi cu aceste variante de curent care nu se intrerupe ne vom da seama cat de util este un UPS, exact atunci cand “oops - face pana de curent”. Si ca sa fim mai exacti, UPS trebuie sa fie vazut ca si o baterie, ori cel putin un fel de sursa de alimentare, un acumulator care se activeaza atunci cand curentul de la reteaua pe care o utilizam in mod normal este cazut sau intrerupt pentru chiar si numai cateva minute sau ore.

Cei care au un UPS acasa, la centrala termica, stiu cat de pretios este acesta si cu siguranta il recomanda si altora, care inca sunt in faza de tatonare a noilor dispozitive.