Parasirea tarii cu masina inchiriata

Companiile de inchirieri masini din Romania au politici diferite in ceea ce priveste parasirea teritoriului tarii cu masina inchiriata. In timp ce unele nu permit sub nicio forma parasirea teritoriului Romaniei cu masina, exista si companii care inchiriaza masini cu care se poate parasi tara, cu conditia platii unei sume suplimentare. Taxa iesire din tara pentru masinile inchiriate de la companiile rent a car din Romania difera de la companie la companie, insa in principiu este vorba despre sume cuprinse intre 20 si cateva sute de euro, in functie si de valoarea masinii care face obiectul contractului.

In general, parasirea teritoriului Romaniei cu masina inchiriata se face cu acordul scris al proprietarului masinii si este necasara si o imputernicire pentru cel care conduce masina, mai ales daca masina inchiriata este o masina aflata sub contract de leasing.

De asemenea, pentru parasirea teritoriului Romaniei cu masina inchiriata va fi necesara plata unei asigurari internationale. Daca tot se opteaza pentru parasirea teritoriului national cu masina inchiriata ar fi bine sa se opteze pentru o firma de inchirieri masini care ofera spre inchiriere si masini fara limita de kilometri, cum ar fi de pilda www.rpdrentacar.ro.

Masina aleasa va trebui sa fie in concordanta cu obiectivul calatoriei. Astfel, daca se calatoreste impreuna cu familia, intr-o vacanta, va trebui sa fie luata in calcul varianta unei masini mai mari, cu un portbagaj incapator si cu un cosum cat mai eficient de combustibil. In functie de cat de scumpa este masina, va creste si suma pe care firma de rent a car o va percepe ca garantie la incheierea contractului de inchiriere, asadar ideea cea mai buna este sa se opteze nu pentru o masina scumpa, ci pentru una cat mai sigura si mai eficienta din punct de vedere al tuturor costurilor.