Ce nu ai stiut niciodata despre World Cup (IV)

1. Cel mai lung imn al unei tari participante la World Cup 2014 va fi cel al Greciei cu 158 versuri. Desigur, Fifa nu permite sa fie cantat tot imnul pe stadion-doar 90 de secunde sunt permise pentru a fi intonate inaintea inceperii meciurilor.
2. Nicio tara nu a intrat in finale de atatea ori, insa nu a castigat niciodata ca Olanda (1974, 1978 si 2010). Pe de alta parte, Germania a pierdut patru finale, insa a castigat alte trei.
3. Prima finala de la World Cup a avut loc in 1930, cand Uruguai a batut Argentina cu 4-2.
4. Cea mai mica tara calificata la World Cup este Trinidad Tobago, in 2002. Populatia ei nu depaseste 1.2 milioane de oameni.
5. Adidas a fost firma care s-a ocupat de designul fiecarei mingi de fotbal din 1970. Primul model Adidas, Telstar, a introdus caroiajul in alb si negru pentru ca telespectatorii sa vada balonul rotund mult mai usor pe micile ecrane.
6. Primul meci de calificare pentru World Cup 2014 a avut loc in 2011, cand Belize a batut Montserrat cu 5-2. Niciuna dintre tari nu este la World Cup.
7. Trofeul World Cup cantareste 13.6 kilograme, cu 4 kilograme mai putin decat trofeul UEFA Champions League.
8. Doar doi jucatori au participat la cinci Cupe Mondiale: Antonio Carbajal din echipa Mexicului si Lothar Matthaus, din echipa Germaniei. Matthaus a si castigat odata Cupa...
9. Echipa castigatoare a World Cup primeste un trofeul facut din aur masiv. A doua si a treia echipa primesc medalii, iar a patra echipa, o diploma.
10. El Salvador este singura echipa care a pierdut toate meciurile in care a jucat. A reusit totusi sa inscrie un singur gol.
11. Cel mai mare „palmares” de goluri il are Brazilia, evident, cu 210 goluri inscrise in 97 de jocuri.