1. Lucreaza-ti organismul-fa exercitii, ridica greutati. Vei retine mai usor informatia si o vei invata temeinic. Dupa 15 minute de exercitii procesarea cognitiva si memoria sunt mai bune de pana la doua ori decat inaintea exercitiului.
2. Mediteaza-ajuta la o concentrare mai buna si la combaterea deficitului de atentie.
3. Mananca produse bogate in acizi grasi polinesaturati-de exemplu Omega 3.
4. Dormi intre 8 si 10 ore pentru a invata si a retine mai repede si mai eficient.
5. Bea apa si mananca fructe bogate in apa si minerale.
6. Ocupa-te si de altceva. E foarte bine sa ai un hobby pe care sa-l imbini cu invatatul-de exemplu, fa un puzzle intr-o pauza. Sau, conform unor studii, copiii care au participat la clase de jonglerii au avut o crestere a „materiei cenusii”.
7. Fa-ti un program de lucru strict pe care sa-l respecti. Concentreaza-te pe tot parcursul indeplinirii sarcinilor impuse fara sa te lasi distras de stimuli externi, ca de exemplu anumite discutii, obiecte etc.
8. Razi cat poti de mult. Rasul sanatos ajuta la rezovarea sarcinilor ce tin de creativitate si sarcini ce implica activitate cerebrala intensa.
9. Fa un singur lucru deodata si nu incerca sa fii multitasking.
10. Dezvolta-ti metacognitia. Metacognitia se refera la capacitatea de a intelege cum intelegem un material. Reflecta asupra a ceea ce inveti nu memora automat, nu toci.
11. Testeaza-te ori de cate ori poti. Nu te speria daca gresesti. Stii vorba aia: din greseli invatam.
12. Intotdeauna incearca sa faci conexiuni cu o serie de cunostinte mai vechi, astfel vei crea mai usor anumit „link-uri” intre neuroni.
13. Ai incredere in tine. S-a constatat ca toti cei care nu au incredere in ei nu vor reusi sa faca fata unui test pentru care invata de zor…