Mai ales pe timp de vara, un frigider este foarte util in orice gospodarie. Alimentele stau in siguranta si se mentin proaspete, la temperaturi potrivite, mancarea gatita nu se altereaza si toata familia e sanatoasa si gata de petreceri in aer liber si plimbari. Cei trecuti de 40-50 de ani isi amintesc cu nostalgie de frigiderele Fram sau primele modele Arctic, la vremea lor avantajoase si ca pret, si ca utilizare. Vremurile s-au schimbat, tehnologia a evoluat, asa ca astazi exista frigidere clasice, cu gheata pe post de agent de racire, si cele fara gheata, No Frost, care racest cu un aer special.
Un frigider modern trebuie sa fie aspectuos, practic, economic, incapator si fiabil. Nimeni nu mai sta sa dezghete frigiderul si sa spele in jurul lui, acum totul e automat, compresoarele sunt puternice si asigura o functionare optima in orice conditii, chiar si la temperaturi mari. Daca discutam de frigiderele No Frost, acestea functioneaza pe baza de curenti de aer care au rolul de a raci si a nu permite formarea de gheta in congelator sau corpul frigiderului. Apa rezultata din condens nu ramane in frigider si se evapora in afara acestuia. Frigiderele cu No Frost au peste 280 de litri capacitate si sunt mai mari, mai incapatoare, speciale pentru familiile numeroase si spatii mai mari. Dezghetarea la frigiderele clasice se face automat, gheata se topeste si apa este colectata in vasul exterior de evaporare, iar consumul de energie e mai mic. La cele No Frost, poate aparea un consum de energie mai mare, dar randamentul si modul in care se pastreaza alimentele e superior.
Tot in cazul lor, daca alimentele nu sunt protejate cu folie de polietilena se usuca si asta pentru ca acei curenti de aer din interior actioneaza direct asupra lor. Preferabil este un No Frost decat un clasic, pentru ca nu trebuie reparat periodic si poate fi utilizat timp indelungat, durata sa de viata fiind sensibil mai mare decat in cazul frigiderului cu gheata ca agent de racire.