Calitatea cablurilor de interconectare sisteme de alarma influenteaza securitatea spatiului supravegheat

Cand cineva isi cumpara un sistem de alarma pentru locuinta este interesat in primul rand de componentele lui, sa fie cat mai calitative si rezistente, se uita cu atentie la tipul de alarma pentru exterior si interior, la centrala, la telecomanda sau tastatura. Se merge pe ideea ca aceste componente principale sunt cele de care depinde functionarea perfecta a sistemelor si garantia ca hotii nu vor putea sa intre in casa fara ca autoritatile si proprietarul sa fie alertati imediat.

Adevarul este ca degeaba investesti in elementele principale ale unui sistem alarma daca nu esti foarte atent si la ce cabluri alegi, de exemplu un cablu alarma 6x0.28 pe care-l puteti gasi si la castel.ro, magazin online cu absolut tot ce va trebuie pentru montarea si achizitionarea unor sisteme de alarma si supraveghere. Nu este foarte greu sa va dati seama ca informatia si datele dintre centrala si senzori, alarme circula prin aceste cabluri, de cele mai multe ori ecranate si protejate de sisteme de securitate sofisticate, si de ele depinde integritatea pachetelor de date receptionate de centrala. Diferenta intre un cablu cablu alarma 6x0.28 de calitate si unul mai ieftin si mai slabut, neecranat se vede clar cand va uitati pe inreistrari. Chiar daca filmarile sunt HD si au rezolutii mari, din cauza bruiajului si imperfectiunilor cablului anumite detalii importante pot sa scape la o vizionare, iar hotii se pot furisa fara a putea fi identificati. De asemenea, observati aceeasi diferenta si atunci cand are loc montarea.

Cablurile de calitate nu se rup, daca au mai multe fire pot fi separate usor, au protectie speciala, nu se „impusca” si rezista la fluctuatii de tensiune. Pericolul cablurilor ieftine si de proasta calitate apare si atunci cand exista tensiune prea mare intre centrala si restul instalatiei de alarma iar cablurile se scurtcircuiteaza. De la un scurtcircuit pana la un incendiu nu este decat un pas, asa ca nu se merita sa nu luati in seama pericolele la care va expuneti daca luati cabluri ieftine. Semnalul nu va mai fi acelasi, senzorii nu vor functiona corect, poate vor avea intreruperi-bresele de acest fel sunt speculate de hoti in cele mai neasteptate moduri.

Asadar, nu uitati ca un sistem de alarma nu e format doar din piesele principale, ci si din cablurile care fac posibila comunicarea dintre elemente, asa ca trebuie sa luati cele mai bune si mai scumpe cabluri pentru a va asigura ca in fiecare clipa aveti control total asupra intregii instalatii.