Casatoria copiilor

Multe standarde moderne desconsidera casatoria heterosexuala, mai ales daca ele provin din societati traditionale, cu reguli stricte. Cel mai bun exemplu e casatoria intre copii. In Europa medievala, getele erau maritate la 12 ani. Era firesc atunci pentru ca speranta de viata nu era prea mare, insa astazi societatea a dus la extrem aceasta regula, fetitele de sapte ani casatorindu-se fara voia lor.

Deja de la cinci sau sapte ani nu mai exista copilarie, micutii sunt vazuti deja ca adulti; doar dezvoltarea economica a permis copilariei sa fie perioada distincta din viata unui micut. In multe parti din lume casatoria intre copii inca se mai practica si e chiar infloritoare, profitabila. Multe fetite sunt fortate sa se casatoreasca si sunt vandute unor barbati in varsta, copii mai mari, pentru a mai castiga familia un ban. Casatoria fortata a fetelor aflate la pubertate, cand fertilitatea e mare, e un lucru comun in Africa, Asia de Sud, in lumea islamica, India, chiar si in Vest. Practici de acest fel sunt comune mai ales in Yemen, cea mai saraca tara din lumea araba. In zona rurala, fetele deja se casatoresc de la opt ani.

Foarte putine ajung la 18 ani fara sa fie casatorite si sa intretina raporturi sexuale repetate cu alti copii de varsta lor. Desi in 2009 s-a incercat limitarea casatoriei doar daca fetele au peste 17 ani, legea nu a trecut si casatoria intre minori e in continuare posibila fara probleme.