Care sunt cele mai eficiente metode pentru tratarea ridurilor?

Mai mult decat orice pe lume, femeile isi doresc sa arate cat mai bine si sa isi pastreze frumusetea pana la adanci batraneti. Cand o doamna sau o domnisoara trece de o anumita varsta semnele imbatranirii sunt evidente, de la oboseala, la dureri de articulatii sau randament scazut la locul de munca. Insa peste toate, cel mai vizibil semn al imbatranirii este reprezentat de riduri. Ridurile sunt niste cute sau indoituri, santuri de la nivelul pielii care devin din ce in ce mai vizibile pe masura ce inaintam in varsta.

In general, se apeleaza la un tratament riduri in cazul ridurilor fine, de suprafata, intrucat cele profunde nu pot fi corectate decat prin intermediul unui tratament chirurgical. Ele pot sa apara si daca stam prea mult in apa si asta pentru ca stratul exterior cutanat devine saturat cu apa, aparand dilatarea naturala. La Clinica Hebra Dermatologie puteti gasi cele mai bune variante de tratament riduri, la preturi corecte, realizate de specialisti cu experienta mare in astfel de operatiuni delicate. De exemplu, puteti sa alegeti un tratament cu substante de relaxare a musculaturii fruntii, celei din jurul ochilor sau din alte zone unde sunt riduri vizibile, prevenind astfel si ridurile premature. Pentru o metoda mai eficienta puteti sa solicitati tratament cu geluri injectabile si acid hialuronic, care atenueaza si contureaza cutele sau ridurile prin crearea unui volum de estompare a ridurilor. In acest fel pacientii pot sa uite de ridurile din jurul nasului sau al gurii, conturandu-se buzele si avand loc ridicarea colturilor acestora.

O solutie si mai buna este reprezentata de peelingul chimic, constand in aplicarea substantelor exfoliante pentru a crea o textura a pielii mai elastica si a reduce aparitia ridurilor fine. Astfel se stimuleaza productia de colagen si o imbunatatire a elasticitatii pielii mai ales in zonele cu probleme.