3 lucruri care te ajuta sa te remarci pe piata de anunturi imobiliare

Anunturi imobiliare intalnim la tot pasul, pe toate canalele de promovare, de la ziare si radio, pana la reclame pe internet. Toate au acelasi scop: atragerea clientilor. Insa este greu sa te diferentiezi pe aceasta piata dominata de catre fimele de renume, dar exista 3 trucuri care te pot ajuta sa obtii atentia posibililor clienti.
Atunci cand vrei sa ai succes pe piata de anunturi imobiliare trebuie sa fii cu un pas inaintea competitorilor, iar acest lucru se poate face doar prin cautari si sondaje atente asupra dinamicii pietei. Suna complicat, dar nu este.
 
Afla pretul pietei
Anunturile care atrag sunt cele care ofera un pret corect, adecvat cu dinamica unui anume zone. Pentru a afla care este pretul corect atat pentru tine cat si pentru client, cauta anunturi imobiliare similare din zona pe care o vizezi. In unele cartiere preturile se modifica mai des, in altele mai rar. Aceasta viteza “de reactie” iti poate da o idee asupra gradului de dezirabilitate a zonei, care te ajuta sa stabilesti cat de popular este cartierul pentru cei care cauta anunturi imobiliare.
 
Cauta un element catalizator
Catalizatorii sunt prezenti si pe piata de imobiliare, nu doar in lectiile de chimie. Un exemplu de catalizator in materie de imobiliare este constructia unei scoli sau a unui spital. Dezvoltarea infrastructurii intr-un cartier face ca zona sa fie mai dorita, iar preturile caselor vor creste. Drumurile (linii noi de metru, autobuz, tramvai), magazinele ori gradinitele sunt catalizatori pentru piata de anunturi imobiliare.
Parintii si cuplurile sunt intotdeauna interesati de zonele in care sunt scoli, licee ori gradinite mai bune decat media. O metoda simpla de a afla cat de buna este o institutie de invatamant este sa verifici rezultatele elevilor la examenele importante.
 
Verifica piata adiacenta
Zonele rezidentiale care sunt foarte dorite sunt si foarte aglomerate si in cativa ani un imobil intr-o asemenea zona poate deveni foarte scump. In acest moment, oamenii vor cauta zonele cat mai apropiate de aceste zone, care au preturi mai mici, insa ofera aproximativ aceleasi facilitati. Acest aspect te va ajuta sa stabilesti un pret corect pentru anuntul tau si sa te remarci printre sutele de anunturi imobiliare.
Aceste 3 trucuri sunt valabile atat pentru proprietarii de apartamente care vor sa vanda imobilul, cat si pentru micii antreprenori care vor sa faca afaceri cu imobiliare. Tine cont de aceste aspecte si atunci cand vrei sa inchiriezi sau sa cumperi o locuinta.