Ce reprezinta meseria de DJ

Nu sunt putini cei care cred ca meseria de dj este una usoara. Dj este prescurtarea de Disc Jockey, mai exact persoana care mixeaza muzica deja facuta de altcineva, ceea ce reprezinta in cele din urma tot o arta mai ales avand in vedere ultimele creatii ale artistilor secolului XXI, care pur si simplu uimesc.

Desigur Dj-ii sunt de mai multe feluri, iar acestia n trebuie confundati intre ei. Sunt dj de club, dj de nunta, dj de botez, dj de petrecere, dj de radio si chiar daca fiecare are functia lui bine stabilita au totusi ceva in comun: calitatea muzicala. Meseria de dj este cunoscuta inca din secolul al 19-lea de prin anii 1920, ea fiind in prezent apreciata mai ales de iubitorii de cluburi. Atunci cand vorbim insa de un dj de nunta sau de un dj de botez ne referim strict la faptul ca acestia pun muzica pe care invitatii o doresc sau mai si mixeaza cate putin. Insa capodoperele care au loc in club sunt incomparabile cu ceea ce putem asculta la o nunta. E putin cam complicat desigur sa aduci un dj de club la o nunta pentru ca in primul rand nu toti invitatii prefera muzica mixata la maxim si scretchurile unui dj de club. Totusi care sunt calitatile unui bun dj si ce reprezinta meseria aceasta? Multi spun ca un dj trebuie sa fie inainte de toate un bun entertainer, ceea ce inseamna mai exact ca trebuie sa stie sa intretina atmosfera pe care tot el trebuie sa o porneasca. 

Daca un dj nu stie sa se conecteze cu publicul asemeni unui artist care isi canta melodiile pe o scena, atunci nu se poate numi decat un simplu personaj care pune muzica. Din pacate in ziua de azi intalnim multe astfel de persoane, insa ramane la latitudinea noastra sa pastram numai ceea ce este bun.