Toate ideile nonconformiste vin de peste ocean, de la America tuturor posibilitatilor, iar tendintele in materie de moda, nunti si botez nu fac exceptie. Daca stim deja ce ne “coc” bucatarii romani din restaurante botez in materie de meniuri festive, hai sa aruncam un ochi iscoditor si in farfuriile petrecaretilor americani.
Mancarea are rolul de a umple golul din stomacurile oaspetilor emotionati, dar este si un prilej de socializare si de rememorare a evenimentului solemn cu implicatii religioase.
Printre meniurile din restaurante botez ale americanilor regasim “perechi perfecte”, altfel spus, combinatii ale bauturilor cu mancarea. De exemplu, taco si margarita, Cola si burgeri miniaturali sau milkshakuri si negrese.
Personalizarea meniului este o alta propunere a bacatarilor din restaurante botez pentru fericitii parinti. Se refera la adoptarea unor feluri de mancare adorate de catre tanarul cuplu sau specialitati ale familiilor acestora. Scopul este de a le reaminti invitatilor cat de importanta este legatura de sange care ii uneste. Posibile variante de mancare servita: ce au mancat parintii bebelusului la prima lor intalnirea (sau atunci cand el a cerut-o de nevasta), specialitatile unuia dintre partinti sau retete de familie – savuroasa placinta cu dovleac a mamei tatalui, un cocktail delicios in interpretarea proprie a tinerei mamici, etc.
Creativitatea este la mare pret si in bucatariile din marile restaurante botez americane: surprinderea invitatilor cu meniuri interesante este una dintre cele mai populare tendinte. Un decor pentru mese cu diverse ierburi aromate, gata sa fie folosite pentru condimentarea mancarii, dupa gustul oaspetilor, este una dintre ideile de meniu straine.
Alte idei de meniu gasite in restaurante botez includ servirea in vase mari a ceaiurilor, compoturilor sau chiar a unor simple infuzii de plante si fructe (apa, in care se plaseaza un fruct de sezon), precum si servirea unor aperitive formate din mezeluri, branzeturi si muraturi.
Mancarea are rolul de a umple golul din stomacurile oaspetilor emotionati, dar este si un prilej de socializare si de rememorare a evenimentului solemn cu implicatii religioase.
Printre meniurile din restaurante botez ale americanilor regasim “perechi perfecte”, altfel spus, combinatii ale bauturilor cu mancarea. De exemplu, taco si margarita, Cola si burgeri miniaturali sau milkshakuri si negrese.
Personalizarea meniului este o alta propunere a bacatarilor din restaurante botez pentru fericitii parinti. Se refera la adoptarea unor feluri de mancare adorate de catre tanarul cuplu sau specialitati ale familiilor acestora. Scopul este de a le reaminti invitatilor cat de importanta este legatura de sange care ii uneste. Posibile variante de mancare servita: ce au mancat parintii bebelusului la prima lor intalnirea (sau atunci cand el a cerut-o de nevasta), specialitatile unuia dintre partinti sau retete de familie – savuroasa placinta cu dovleac a mamei tatalui, un cocktail delicios in interpretarea proprie a tinerei mamici, etc.
Creativitatea este la mare pret si in bucatariile din marile restaurante botez americane: surprinderea invitatilor cu meniuri interesante este una dintre cele mai populare tendinte. Un decor pentru mese cu diverse ierburi aromate, gata sa fie folosite pentru condimentarea mancarii, dupa gustul oaspetilor, este una dintre ideile de meniu straine.
Alte idei de meniu gasite in restaurante botez includ servirea in vase mari a ceaiurilor, compoturilor sau chiar a unor simple infuzii de plante si fructe (apa, in care se plaseaza un fruct de sezon), precum si servirea unor aperitive formate din mezeluri, branzeturi si muraturi.