Briosele sunt printre preferatele mele, pentru ca se prepara usor si repede atunci cand ai pofta de ceva dulce si, in acelasi timp, au un gust foarte bun.
Ingredinetele de care avem nevoie sunt: 100 grame de unt, doua oua, 150 grame de zahar, 200 grame de iaurt, 300 grame de faina, o lingurita de scortisoara, o lingurita de praf de copt si un praf de sare.
Untul se amesteca cu zaharul si se freaca pana compozitia devine cremoasa. Se adauga iaurtul, apoi faina se amesteca cu praful de copt si sarea. Acestea trebuie sa se intrepatrunda bine pana cand compozitia se omogenizeaza. La final se adauga scortisoara, se amesteca din nou foarte bine, apoi se toarna in forme.
Aceste prajiturele formate se baga la cuptor, unde se tin aproximativ 30 de minute la foc mediu si trece testul scobitorii. Se servesc cu multa pofta.
Ingredinetele de care avem nevoie sunt: 100 grame de unt, doua oua, 150 grame de zahar, 200 grame de iaurt, 300 grame de faina, o lingurita de scortisoara, o lingurita de praf de copt si un praf de sare.
Untul se amesteca cu zaharul si se freaca pana compozitia devine cremoasa. Se adauga iaurtul, apoi faina se amesteca cu praful de copt si sarea. Acestea trebuie sa se intrepatrunda bine pana cand compozitia se omogenizeaza. La final se adauga scortisoara, se amesteca din nou foarte bine, apoi se toarna in forme.
Aceste prajiturele formate se baga la cuptor, unde se tin aproximativ 30 de minute la foc mediu si trece testul scobitorii. Se servesc cu multa pofta.