Despre detoxifiere: cauze, simptome si solutii

Chiar daca ne-am dori, in ziua de azi este imposibil sa ne ferim pe noi si familia noastra de toti factorii interni sau externi care devin toxici pentru organismul nostru. Acesti factori pot fi alimentele care contin aditivi alimentari (E-uri), tutun, cafea, alcool, medicamente, pesticidele de pe fructe si legume, hormonii din carne, produsele cosmetice, poluarea, apa de la robinet, vaccinurile si altele asemenea.

Simpomele care trag semnalul de alarma si care ne dau de veste ca organismul are nevoie de o cura de deteoxifiere se manifesta diferit de la caz la caz. In general, semnele care ar putea sa ne puna in garda sunt: starile de oboseala nejustificata, lipsa de energie, acneea, trezitul greu de dimineata, materii fecale cu miros puternic, hemoroizi, diabet, indigestie frecventa, balonari, tranzit lent, stari depresive, lipsa puterii de concentrare, pofta excesiva de dulciuri sau de alimente prajite, predispozitie la obezitate, nervozitate.

Medicii si specialistii au creat o multime de retete care ajuta la detoxifierea organismului. O detoxifiere cu produse naturiste este cea mai apreciata, atat de medici si specialisti, cat si de oamenii cu aceste probleme, deoarece sunt usor de pus in practica si la indemana oricui. Pe site-ul bioportal.ro veti gasiti o gama larga de produse naturiste care va pot fi de folos in procesul de detoxifiere, in plus aceste produse pot fi comandate online.

Cele mai bune alimente pentru curele de detoxifiere natuala sunt verdeturile, legumele crucifere (varza, broccoli etc.), apa plata cu lamaie, fructele de padure, laptele de cocos neindulcit, otetul de mere, puiul natural crescut la tara, pestele de apa rece, uleiul nerafinat de cocos. De asemenea, pentru curele care au ca scop detoxifierea organismului, se recomanda produsele bogate in fibre, cum sunt: cerealele integrale, alunele de padure, faina integrala de grau, faina de soia, faina de secara, mazarea, semintele de in si altele.

Este foarte important, ca in timpul curelor de detoxifiere, sa se consume o cantitate de 1,5 – 2 l de apa pe zi. De asemenea, este recomandata consultarea unui medic specialist pentru a primi cele mai bune sfaturi.