Noni, in lupta cu cancerul

Se spune ca nimic din ceea ce este sanatos nu e asa gustos. Nimic mai adevarat pentru noni ale carui fructe emana un puternic miros de carte alterata atunci cand coapte fiind, sunt culese de bastinasii din zona ecuatoriala. Insa proprietatile curative ale acestei plante sunt incontestabile iar beneficiile imediate si pe termen lung fac din gustul neplacut al fructului de noni doar o mica problema secundata.
Recent, in Tara Soarelui Rasare, adica in Japonia, un grup de oameni de stiinta au luat spre analiza cele mai bine de 5000 de substante active pe care noni le contine. Si astfel a devenit cunoscuta o alta proprietate pe care fructele de noni o au: efectul anticancerigen. Insa nu asa cum v-ati astepta pentru ca celulele canceroase nu mor daca sunt "udate" cu suc de noni. Nu, lucrurile sunt mai complexe si este suficient sa va spun ca damnacantalul, una din substantele din noni blocheaza cresterea celulelor modificate de cancer, oprindu-le cresterea si imprastierea bolii. Acesta este un factor esential in lupta cu cancerul insa efectele noni nu se termina aici.
Daca damnacantalul inhiba cresterea celulelor canceroase, alte substante se fac vinovate de inhibarea dezvoltarii unor noi vase de sange care sa alimenteze tumorile. Deci in loc sa prospere, cancerul se loveste de efectele noni ca de un zid de netrecut care, in combinatie cu medicatia potrivita, poate duce la reducerea drastica a zonelor afectate de aceasta cumplita boala.
In plus, dupa cum poti sa vezi aici, sucul de noni este un excelent tonifiant pentru organism, o alta cerinta pentru bolnavii de cancer al caror corp, datorita tratamentului, tinde sa ajunga sa fie mult mai slabit decat ar fi fost in mod normal.
Si iata cum, cu ajutorul unei singure plante, o intreaga serie de bolnavi poate fi ajutata sa treaca mai usor peste una dintre cele mai crunte boli ale secolului XXI.