Cum ne informam?

Televiziunea, radioul, internetul si ziarele, reprezinta in prezent principalele canale de informatie, de captare a stirilor, a evenimentelor de catre oameni. Un exemplu de publicatie online de unde am putea sa obtinem cat mai multe informatii este desigur www.stiri-presa-online.ro, unde aveti acces la foarte multe stiri din domeniul politicii, de divertisment, de sanatate, aflati informatii din domeniul stiintei si al culturii, din domeniul tehnologiei si multe altele.

Insa care sunt cele mai de interes puncte in ziua de azi, ce informatii fac cea mai mare verva si unde sunt cei mai bine platiti jurnalisti, se pare ca nu am fi surprinsi sa aflam, deoarece cu siguranta toata lumea este constienta de sistemul defect al presei, care in niciun caz nu mai poarta numele asa, ci poate fi un fel de “gossip” adica multa vorba si niciun cuvant bun. Este in natura noastra umana sa ne placa comunicarea, insa si sa avem tendinte de exagerare, sa ducem totul la extrem si sa ridiculizam pe cei din jur fara a avea un motiv real. Oricum am alege insa sa ne petrecem zilele libere, metaforic vorbind, se pare ca in cele din urma cand suntem prinsi in vartejul numit societate, ne lasam purtati de curentul sau, dusi in directia in care bate cu putere. In fond, nu suntem decat mici graunte ce se lasa macinate cu sau fara voia lor in marea moara a vietii.

Totusi, informatia pe care o captam de la cei din jur cat si din mediul online, televizor sau radio este si ea putin filtrata, iar asta se intampla mai ales la nivel psihologic. S-a demonstrat ca atunci cand oamenii au pica pe ceva anume, oricat de importanta ar fi acel lucru nu il vor retine sau in niciun caz nu vor avea o reverie placuta in raport cu lucrul respectiv.