Cresterea valorii locuintei pentru vanzare

Pentru cine isi scoate pe locuinta la vanzare pe piata imobiliara si doreste sa o imbunatateasca astfel incat sa o poate vinde pentru un pret corect, pot exista unele lucruri care vor adauga valoare casei. Unele proiecte de imbunatatire isi merita pretul, in timp ce altele nu se achita. Se spune ca cele mai multe proiecte de imbunatatire cresc valoarea casei cu 75-80% pentru fiecare suma investita.
Cheia este sa se concentreze pe acele lucruri care sunt importante pentru cumparatori. Casa ar putea avea nevoie de un acoperis nou, instalatii sanitare, sistem electric sau septic, dar acest lucru nu va adauga valoare locuintei, deoarece cumparatorii se asteapta deja ca o casa sa aiba aceste lucruri in stare buna. Pe de alta parte, avand acestea in stare proasta, scade valoarea imobilului.
Este ieftin si usor de varuit o camera: camerele proaspat vopsite in culori moderne vor arata curate si innoite. Intr-adevar, putina vopsea aduce o schimbare radicala pentru interior! Casa ar trebui sa arate bine intretinuta, asa ca trebuie sa se asigure ca nu exista niciun mucegai la vedere, inlocuirea lemnului care putrezeste, tinerea garajului ordonat.

Se spune ca bucataria este inima casei. Remodelarea bucatariei adauga valoare casei, atat timp cat nu se exagereaza. Casa nu are nevoie sa aiba bucataria cel mai luxoasa din cartier, asa ca cheltuielile se vor incadra in buget.
Toate camerele din casa ar trebui sa fie pe picior de egalitate cu celelalte si cu alte case din imprejurimi. Prea multa personalizare intr-o casa tine cumparatorii departe si locuinta tebuie sa aiba un numar mare de potentiali clienti. In cazul in care casa are doar o baie, se poate lua in considerare adaugarea unei a doua. S-ar putea converti mansarda intr-o alta camera? Dar subsolul? Adaugarea unei alta camere este costisitoare, dar este susceptibile de a-si recupera investitia. Instalarea unei bai cu jacuzzi nu va creste valoarea caseici, de fapt, o va face mult mai dificil de vanzare.

Facerea locuintei mai eficiente energetic poate fi la fel de rentabila. Instalarea de ferestre eficiente scade nu numai facturile de energie, dar s-ar putea califica pentru reduceri de la compania de utilitati si a obtine credite fiscale pentru energie verde. In plus, se adauga izolare acolo unde este nevoie si se sigileaza toate crapaturile din jurul casei. Cumparatorii vor aprecia costurile mai mici pe termen lung.