Placa de baza a unui laptop

Laptopurile au fost si inca sunt revolutionare in materie de electronice. Producatorii incearca sa inoveze pe cat posibil modelele ce se gasesc actual pe piata, de curand au aparut modele de laptop-uri de dimensiuni mai mici decat cele obisnuite, care se pot transforma si in tableta, iar tastatura poate fi intoarsa pe ce parte doreste clientul. In orice caz, laptopurile sunt la mare cautare in ziua de azi, la fel sunt si componentele lor.

Piata e plina de componente de laptopuri care sa ii ajute pe oameni ori sa isi creeze singuri un laptop, ori sa isi imbunatateasca performantele celui vechi, ori, pur si simplu, sa si-l repare. Preturile sunt pe masura producatorilor si modelului pe care il are laptopul, insa este imposibil sa nu se gaseasca macar de la un producator produse compatibile.

Printre componentele de mare cautare in materie de laptopuri se numara hardurile si placile de baza, care, de altfel, sunt componente esentiale care ii ofera laptopului o buna functionare. Pentru a gasi placa de baza ideala, exista atat in magazine cat si online o gama variata de produse. Daca nu stiti de ce placa de baza aveti nevoie, puteti merge intr-un magazin, iar un reprezentant va va ajuta cu detaliile, iar daca stiti deja, cum am zis mai sus, online sunt multe site-uri pe care puteti gasi placi de baza de calitate, iar preturile difera de la un site la altul.

O placa de baza de calitate incepe la 200 lei si poate ajunge si la cateva zeci de sute de lei, insa cel mai scump nu inseamna cel mai bun. Avantajul de a cumpara o placa de baza online poate implica si unele reduceri, iar livrarea se face la domiciliu in maxim cateva zile. O alta variata a achizitionarii de placi de baza este second hand, insa este mai sigur ca aceasta sa fie luata de pe un site de incredere, deoarece asa ea poate fi primita deja arsa sau cu probleme, nu merita sa riscati cand vine vorba de laptopul pe care il aveti.

Cum am mentionat si mai sus, este important sa achizitionati cu atentie o placa de baza, pentru ca aceasta sa fie sigur compatibila cu modelul pe care il aveti. Si trebuie sa verificati de 2 ori inainte sa plasati comanda, deoarece in descrierea placilor de baza intra multe cifre si numere, si un singur numar gresit insemna o total alta placa de baza.