Montarea si transformarea dimensionala a unor cauciucuri BF Goodrich, actiuni de lasat in seama profesionistilor

Soferii incearca mereu sa aleaga doar cele mai bune anvelope pentru masina lor. Pentru masinile tip 4x4, anvelopele cu adevarat performante sunt mai greu de gasit, dar nu e imposibil. Dupa ce le-ati gasit pe cele care se potrivesc masinii dvs. incepe partea cea mai neplacuta: montarea. La montarea unor cauciucuri 4x4 BF Goodrich este necesara fixarea lor perfecta pe toate osiile, toate cauciucurile sa fie de acelasi fel si de preferinta de data recenta din punctul de vedere al fabricatiei.

Anvelopele 4x4 sunt fie pentru utilizare rutiera, speciale pentru masinile cu tractiune 4x4, foarte precise la luarea curbelor si in liniile drepte si reactive, mixte, pentru SUV-uri, cu profile decupate si designuri accentuate, flancurile si structura fiind intarite. Un tip aparte de anvelope BF Goodrich sunt cele tot-teren Off Road, dotate cu benzi late din cauciuc de cea mai buna calitate, banda de rulare 50%, profunzimea profilului de 13-17 mm, flancuri intarite si performante excelente off-road. La nevoie se poate opera o transformare dimensionala, adica montarea de cauciucuri care au dimensiuni diferite. Daca doriti sa faceti o astfel de transformare trebuie sa tineti seama de indicile de sarcina al anvelopelor BF Goodrich, care trebuie sa fie egal sau superior celui de la anvelopa originala, adaptarea sa fiind necesara in raport cu sarcina maxima pe fiecare osie.

Indicele de viteza trebuie sa fie si el superior sau egal in raport cu pneurile cu M+S, conditia esentiala fiind ca masina sa aiba patru anvelope identice 4x4 ca sa nu apara neplaceri mecanice la transmisie. Anvelopele nou montate trebuie sa fie cat mai departe de organele mecanice si caroserie si in nici un caz sa nu depaseasca aripile masinii. De preferat sa apelati mereu la serviciile unui specialist inainte de transformare dimensionala pentru a nu ajunge sa dati banii degeaba si sa sfarsiti in sant sau intr-un pom.