Apa naturala de trandafir: beneficii si reteta

O floare delicata, parfumata, raspandita peste tot in lume, trandafirul nu are rol doar in a oferi bucurie ochiului care o priveste, ci ascunde o multime de beneficii pentru noi oamenii. Legenda spune ca apa naturala de trandafir era folosita de insasi Cleopatra, in ritualul de curatire al fetei.  Odata cu trecerea timpului s-a dovedit ca apa naturala de trandafir nu are intrebuintari doar in cosmetica, ci atinge o gama variata de domenii: de la sanatate sau gastronomie, pana la aromaterapie. Multiplele sale intrebuintari a facut ca apa naturala din trandafir sa devina un produs incercat si iubit de milioane de femei din toate colturile lumii.
 
In materie de cosmetica, beneficiile apei naturale de trandafir ating o varietate mare de probleme. Aceasta apa are efect de antiinflamator, ajuta la curatarea pielii, catifeleaza, hidrateaza si are efect tonifiant. Cel mai des, apa naturala de trandafir este folosita pentru ten cu scopul de a indeparta roseata pielii, ajuta la inlaturarea punctelor negre, regleaza excesul de sebum, cicatrizeaza, previne aparitia cosurilor, hidrateaza, improspateaza pielea, ajuta la estomparea ridurilor, calmeaza ochii obositi si reda stralucirea pielii.

Si pentru par apa naturala de trandafir are efecte pozitive. Aceasta are rol de antiinflamator daca este aplicata pe pielea capului, ofera stralucire cand este aplicata direct pe par, si ajuta la cresterea parului.
Daca nu aveti incredere in produsele gasite in magazin puteti sa realizati produsul la voi in casa. Este nevoie de 6 linguri de petale de trandafir maruntite manual. 3 linguri dintre acestea se adauga la macerat in 250 de ml de apa, de seara pana dimineata. Cele 3 linguri ramase trebuie infuzate timp de 20 de minute tot in 250 de ml de apa. Se strecoara apele si se arunca petalele, dupa care se amesteca cele doua tipuri de apa. Apa naturala de trandafir produsa in case trebuie pastrata la frigider.