Rubeola sau rujeola

Sunt cateva boli care ne au dat multe batai de cap in copilarie, majoritatii. Acestea sunt  acele boli care se manifesta cu bubite inestetice care mananca si orice ai face dureaza la fel de mult, timp in care trebuie tinut regim special pentru fiecare din acestea. Partea buna este ca o data facuta, boala respectiva nu are repetabilitate.
Varicela, pojarul, oreionul sau rubeola sunt numai cateva din bolile pe care le facem atunci cand suntem mici de obicei, cu forme usoare foarte des intalnite. Sunt cazuri intalnite si la adulti dar formele sunt mult mai grave si ajung chiar sa puna in pericol viata bolnavului, asadar bucurati va daca ati facut aceste boli in copilarie si ati suferit cateva zile inchisi in casa cu parintii spunand  «ia mana ! nu te scarpina ca raman semne » .
Dintre aceste boli ca denumire, seamana rubeola cu rujeola si se pot confunda, dar trebuie stiut ca ele sunt diferite. Rujeola mai este numita si pojar, acesta fiind termenul cel mai folosit pentru a nu se confunda cu rubeola careia i se mai spune si pojar german. Denumirea de pojar german nu este folosita asa ca pentru a le diferentia usor se foloseste termenul de pojar, respectiv rubeola.
Pojarul se manifesta  cu febra, tuse, nas infundat si o eruptie cutanata ce de obicei persista doua saptamani. In cazurile mai grave poate aparea pneumonie.
Rubeola este o afectiune ceva mai grava in cazul mamelor, care se manifesta cu febra si eruptie cutanata. Fata de celelalte boli, daca rubeola este contactata de mama in timpul sarcinii, i poate dauna fatulului. Printre pericolele contactarii rubeolei in timpul sarcinii se numara: malformatii, avort spontan, moarte fetala.
Fiind boli extrem de contagioase care pot avea complicatii grave cel mai bine este sa va vaccinati din timp daca nu ati fost vaccinati in copilarie iar la randul dumneavoastra sa va vaccinati de mici copii pentru a evita de a lungul vietii astfel de evenimente neplacute.