Echipamente de campare - intrebuintari si nevoi

Mersul in camping pare ca un demers simplu care necesita doar echipamente de baza: adapost, imbracaminte, combustibil si produse alimentare. Insa, alegerea uneltelor potrivite pentru camping poate face diferenta intre distractie, placerea din timpul somnului, umezeala si disconfort. Pentru o calatorie de succes, alege intotdeauna echipamente de campare care sa se potriveasca nivelului de confort, experientei de camping si stilul de viata personal.

1. Estimeaza cat de multi oameni vor impartasi acelasi adapost. Adapostul ideal este suficient de mare pentru toata familia, inclusiv pentru animalele de companie. Prin urmare, cortul ar trebui sa fie suficient de incapator pentru a oferi confidentialitate in cazul in care mai multe persoane vor dormi in interiorul acestuia. Excursionistii au nevoie de adaposturi de baza, care sunt usoare si suficient de mici pentru a putea fi transportate intr-un rucsac.
Achizitioneaza un cort pentru toate cele 4 sezoane, evaluat pentru utilizare zilnica pe tot parcursul anului. Corturile usoare facute doar pentru lunile de vara, cand vremea este calda, sunt ieftine, dar ele nu te vor proteja de vreme rea. Pentru zilele ploioase este bine sa te axezi pe achizitionarea unui cort de calitate superioara. http://www.camping-outdoor.ro te poate ajuta sa iei decizia corecta. Avand o multime de produse de campare disponibile, este mai usor sa alegi produse calitative, potrivite nevoilor tale.


2. Anticipeaza anotimpurile atunci cand vei campa, apoi selecteaza un sac de dormit corespunzator. Sacii de dormit moderni sunt construiti pentru diferite anotimpuri, structuri corporale si sexe. Verifica eticheta sacului de dormit pentru a determina temperatura. Un sac de dormit usor este ideal pentru excursiile de vara, dar nu va furniza caldura in timpul noptilor reci de toamna.
Si interiorul conteaza. Verifica pentru usurinta de utilizare si pentru un spatiu interior suficient pentru cap, picioare si trunchi. Un sac de dormit bun are un fermoar puternic, snururi grele si este bine cusut.


3. Selecteaza haine adecvate pentru nevoile tale in aer liber. Pentru asta ai nevoie de sosete de buna calitate, pantaloni, camasa si lenjerie de corp din materiale cu uscare rapida, pentru a evita hipotermia. Alegerea imbracamintii de calitate te va ajuta sa te simti confortabil pe toata perioada excursiei. Cumpara haine usoare, care se pot ambala usor si pot fi stratificate si purtate in toate anotimpurile.


4. Evalueaza-ti abilitatile de gatit in aer liber, atunci cand alegi un aragaz pentru camping, pentru ca sunt concepute in functie de cazul si modul in care acestea vor fi utilizate. Cele usoare cu un arzator si multi-utilizare, care permit utilizatorilor sa coace si sa fiarba in oale mici, sunt bune pentru excursionistii ocazionali care isi transporta uneltele. Cele cu 2 sau 3 arzatoare pot gazdui vase de uz casnic obisnuite, ca acasa. Alege un aragaz care arde cu mai multe tipuri de combustibil.


5. Elimina echipamentele de campare non-esentiale. Aduna uneltele in aer liber si alege-le doar pe cele pe care le vei lua cu tine, in functie de locatia calatoriei si a intervalului de timp. Aminteste-ti ca exista o linie fina intre a fi pregatit pentru camping si a ambala prea mult echipament.