Povesti virale fake de la inceputul secolului 20

Cercurile naziste din lanul de grau. Viata in SUA in timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial este foarte inspaimantatoare. Niciodata nu stiai cand germanii vor ataca din nou, asa ca atunci cand simboluri misterioase au inceput sa apara pe Coasta de Est, oamenii au inceput sa fie ingrijorati. Ziarele nu au facut decat sa adanceasca misterul odata ce au publicat imagini cu simboluri ciudate aparute prin lanurile de cereale ale fermierilor. Balotii de fan erau asezati in asa fel incat pareau ca sunt niste semne clare ale urmatoarelor tinte ce urmau a fi atacate.

Sacii de cereale erau pozitionati in asa fel incat parca aratau directiile in care se aflau diverse baze militare. Sageti si alte elemente directionale incepeau deja sa faca parte din peisajul obisnuit din recolte. S-a ajuns la o isterie in masa, toata lumea vedea semne care nu erau in aproape orice si interpeta fiecare cum putea mai bizar si mai departe de adevar. Vecinii au inceput sa nu mai aiba incredere unul in altul, au inceput sa se acuze de spionaj si de aliere cu dusmanii.

Autoritatile au intervenit si au determinat ca nimic din ce credeau oamenii nu era adevarat, ca anumite semne din recolte erau de fapt un fel de capcane pentru pasari sau „sperietori”, ca sacii de fertilizator care pareau ca indica anumite locatii erau pur si simplu aruncati intr-un anume loc fara alte intentii. Si in Anglia se intamplau lucruri asemanatoare si chiar si in acele cazuri totul era doar in imaginatia oamenilor. In SUA totul a devenit viral, in Anglia nu.