Crioterapia, solutie eficienta pentru a scapa de negi

De multe ori ii confundam cu alunitele, alteori ne speriem de ei. Negii seamana cu nista bucatele de piele ridicate deasupra acesteia, un rezultat firesc al infectarii stratului superficial cu virusul papiloma uman. Zona de aparitie difera in functie de tulpina HPV. Putem avea negi pe picioare, main, talpi, in zona genitala, la gura. Aparitia negilor e favorizata de leziuni cutanate, de un sistem imunitar prea slab, de transpiratia prea mare a picioarelor, dar si de lucrul in mediu umed mai ales cu mainile, de roaderea unghiilor.

Negii nu sunt periculosi atata vreme cat nu sunt deranjati sau taiati, nu sunt durerosi, putem trai cu ei pana la moarte, sunt uneori incomozi depinzand de zona de aparitie. Tratamentele pentru negi sunt limitate, dar foarte eficiente. Specialistii folosesc creme speciale cu agenti care inhiba dezvoltarea lor si ii „usuca”, aplicarea lor este simpla si nu prezinta efecte adverse. Totusi, cea mai buna metoda de a scapa definitiv de negii din diverse zone ale corpului ramane crioterapia.

Crioterapia se realizeaza doar in clinici de dermatologie, acolo unde medicul utilizeaza azot lichid la temperatura scazuta sau zapada carbonica, urmarind alterarea legaturii dintre celulele pielii si distrugerea negului. Dupa doar doua sau trei sedinte negii dispar complet, este o procedura nedureroasa, pacientul isi poate relua activitatile zilnice fara probleme. Aparatura folosita nu e complicata, interventia e ieftina, fara riscuri, nu exista cicatrici, dupa doar cateva zile pielea isi revine la starea initiala. Daca va doriti o interventie crioterapie de calitate puteti sa faceti un drum la Clinica Hebra Dermatologie, acolo unde veti beneficia de Cryosuccess, o aparatura eleganta si deosebit de eficienta pentru orice forme de negi.

Aplicatorul de titan utilizeaza azot lichid si o presiune constanta pe toata durata interventiei. Pentru rezultate si mai bune crusta care se formeaza nu trebuie indepartata imediat, vindecarea completa avand loc in doua saptamani.