Cum sa nu fii tras pe sfoara cand cumperi o masina passat second hand?

Putina lume isi mai permite astazi sa cumpere o masina noua asa ca multa lume apeleaza la cumpararea de masini second hand de pe diverse site-uri online cu anunturi gratuite. Masinile second hand pot fi la fel de bune ca si cele noi, mai ales daca nu sunt prea folosite de proprietari. Au insa si multe capcane pe care le puteti evita. De exemplu, multe au piesele invechite, nu mai raspund bine la comenzi, au hibe pe care le descoperiti doar dupa ce cumparati masina passat second hand.

Inainte de a incheia o tranzactie pentru cumpararea unei masini second hand e bine sa verificati daca aceasta are toate actele, daca arata bine, daca nu sunt urme de lovire si de inlocuire totala a unor piese. Verificati la intalnirea cu vanzatorul passat second hand daca toate comenzile masinii functioneaza, faceti un test drive, incercati sa vedeti cum raspunde masina in curbe sau la oprirea din viteze mari. Aveti mare grija sa observati daca exista uzura fizica vizibila in interior, la scaune sau la schimbatorul de viteze, la cutia de viteze, daca aparatul de climatizare isi face treaba si daca toate firele si furtunelele de sub masina sunt total functionale. Cel mai bine este sa aveti alaturi de mecanic sau specialist auto care iti poate spune exact ce s-a schimbat, ce nu merge bine si ce ar trebui inlocuit dupa. De asemenea, daca pretul este prea mare sau prea mic iarasi trebuie sa fiti atent pentru ca poate ascunde anumite defecte ce sunt foarte greu de reparat.

Nu incetati niciodata sa puneti oricat de multe intrebari si sa verificati totul in amanunt inainte de a spune ca vreti sa cumparati masina respectiva. Vanzatorul e dator sa va raspunda. Daca raspunsurile sunt evazive si nu prea inspira incredere orientati-va spre alta masina si alt vanzator. Doar in acest fel va puteti feri de frauda in cel mai eficient mod posibil.