O lupta moderna, pentru suprematie: saci de vidat vs. cutii de carton

Vi s-a intamplat macar o data in ultimul timp sa aveti la dispozitie nu prea mult timp si sa nu mai stiti de unde sa scoate cutii de carton pentru ambalarea diverselor obiecte si lucruri? Daca da, atunci stiti deja cat de greu este sa gasesti cutia potrivita care sa nu te lase fara cele mai bune haine si sa iti transforme tesaturile in niste carpe numai bune de sters pe jos. Intre cutiile de carton si saci de vidat se duce mai mereu un „razboi” tacut de ceva vreme, un razboi in care se pare ca e valabila zicala cei din urma vor fi cei dintai.

Cutiile de carton pot sa porneasca intr-un fel de pe o pozitie foarte buna in aceasta lupta deoarece au ca principal atu varietatea de forme in care se pot prezenta si capacitatile destul de mari pe care le poseda. Sacii de vidat nu se lasa nici ei mai prejos si vin tare din urma cu volume de depozitare mari si posibilitatea economisirii spatiului cu pana la 70%. Mergand mai departe pe campul de lupta vedem ca vechile modalitati de stocare folosite in orice gospodarie pot ocupa si ele un loc destul de redus, se pot acoperi ca sa nu intre praful. Totusi, daca e sa vorbim despre saci de vidat vom descoperi ca etansarea lucrurilor depozitate in ei se face mai bine, prin crearea unui vid cu ajutorul unui simplu aspirator, iar praful sau umezeala nu prea exista. La capitolul rezistenta lupta e si mai crancena, intrucat cutiile de carton sunt mai rezistente la prima vedere decat sacii pentru vidat, care nu prea rezista daca sunt in preajma obiecte cu margini ascutite, taioase. Cu toate astea, contraatacul sacilor este surprinzator, in sensul ca materialele moderne din care sunt facute, nailon si polietilena, garanteaza cam aceleasi proprietati ca ale cartonului folosit la realizarea cutiilor. Intr-un final, sacii pentru vidat haine dau o ultima lovitura de gratie cutiilor din carton pentru ca au aparut si variante parfumate care improspateaza mirosul hainelor sau le mentin mirosul de dinaintea introducerii lor in saci.

Lovitura nu poate fi parata dinspre cutiile de carton, care stau prost la capitolul mirosuri si nu prea fac fata unei depozitari indelungate fara sa isi lase si niste „amprente oflactive” foarte patrunzatoare si neplacute. Si totusi, cine castiga? Evident, sacii de vidat, mai siguri, mai rezistenti in timp, cu uzura mai greoaie si fara pic de miros neplacut.