Paradontoza va da batai de cap? Tratati-o eficient doar la clinica de stomatologie

Multa lumea se confrunta cu ea, dar putini stiu cat e de periculoasa si cum se poate trata. Paradontoza sau parodontoza este o afectiune care ataca paradontiul, adica sustinerea dintililor in oasele maxilare, fiind intalnita la toate categoriile de persoane, in special la batrani si persoane care au o igiena orala defectuoasa.

Paradontoza porneste insa de la o simpla gingivita, produsa de inflamatia gingiei, netratata la timp si nedepistata intr-o clinica de stomatologie. Inflamatia gingivala se datoreaza unor microorganisme din placa bacteriana, care secreta acizi si toxine. Pe masura ce timpul trece, se ajunge la infectie, afectand si structura osoasa a dintilor, dar si structurile care sunt raspunzatoare de stabilitatea dintelui in alveole.

Primele semne ca suferiti de paradonotoza tin de sangerarea gingiilor la periaj normal, gingii rosu deschis si roz, umflaturi vizibile, gingii moi, retractie gingivala. Alaturi de simptomatologia descrisa apare inevitabil respiratia urat mirositoare si gustul neplacut in cavitatea bucala, spatii noi intre dinti, pungi purulente la nivelul coletului dentar. Pana la urma incep sa se „clatine” dintii in alveole, cad si pacientul incepe sa ramana fara dantura. Factorii care influenteaza negativ evolutia paradontozei sunt tartrul si placa bacteriana, care irita gingia. Tratarea paradontozei se poate face doar la o clinica de stomatologie cum este Dentaplus, cu substante speciale si echipamente de ultima generatie. Daca paradontoza e la inceput, in faza primara, se poate trata prin igienizarea dintilor si prin aplicarea de antibiotice locale. Daca boala este in faza avansata, e necesara operatia si indepartarea tesuturilor distruse, dar si aditia de bimateriale care sa completeze tesuturile lipsa - de exemplu, os artificial.

Apeland la serviciile Dentaplus veti scapa rapid de paradontoza gratie pregatirii echipei de medici stomatologi, care participa la cursuri de educatie continua in strainatate. Echipamentele moderne si computerizarea integrata recomanda Dentaplus drept o clinica de stomatologie unde se pot realiza chiar si cele mai complicate interventii.