Sistemele all in one sunt sau nu o alegere potrivita?

Tehnologia evolueaza din ce in ce mai mult dupa cum se poate observa. Totodata se pune un accent marit asupra micsorarii acestor dispozitive. Cand spunem aceste lucruri ne referim in special la oferta din ziua de astazi de a avea calculatoare foarte performante care sunt in acelasi timp si mobile deoarece toate componentele lor au putut fi realizate in asa fel incat sa fie mai mici.

Primul calculator din lume a fost creat de o echipa NASA. Acesta avea marimea unei sali de clasa a unei scoli si era cam la fel de performant ori poate chiar mai putin decat un smartphone din ziua de astazi de un nivel mediu. Astfel , foarte multe lucruri ale calculatorului au reusit sa devina mai mici, si sa fie integrate de altfel in acestea. Un calculator normal adica o unitate PC la care se ataseaza un desktop este destul de des intalnit in birouri si la locurile de munca ale diferitor oameni. Acestea totusi necesita multe periferice care pot ocupa spatiu si care nu sunt totdeauna perfect compatibile cu unitatea.

Sistemele all in One, sau calculatoare All in One sunt asemenea unui calculator normal, singura diferenta fiind, dupa cum spune si numele, faptul ca toate lucurile sunt deja integrate si sunt cumparate cu totul. Astfel, cand ai un sistem All in One pur si simplu ai un ecran, o tastatura si un mouse. Aceste calculatoare ofera din start o economie de spatiu si o nota de eleganta. In sistemele all in one, unitatea PC este ingrata in monitor, astfel acestea sunt putin mai late decat un monitor normal, desi exista unele sisteme foarte scumpe ce au monitorul destul de subtire. Ca si performanta nu se poate spune ca unele sunt mai bune decat altele deoarece depinde foarte mult si piesele ce sunt folosite. Cu toate acestea un sistem bun all in one nu este cu mult mai scump decat un calculator facut pe bucati care sa aiba aceleasi specificatii.

Calculatoarele pe sistem vechi ce au unitatea aceea destul de mare nu sunt foarte fiabile atunci cand sunt probleme cu spatiul deoarece acestea ocupa foarte mult loc, si au foarte multe fire atasate ce creeaza diverse conexiuni. Caclulatoarele All in One pe de alta parte se conecteaza la toate lucrurile wireless avand boxele integrate in monitor. Foarte multe calculatoare All in One au si ecran tactil, ceea ce este o noua tendinta in acest domeniu dar care a devenit din ce in ce mai raspandita. Totodata exista acum si siteme de operare ce ruleaza mult mai bine cu un ecran tactil decat cu unul normal.

Ecranele acestor calulatoare au foarte multe calitati, cum ar fi sticla de o calitate superioara, rezolutii foarte mari (FULL HD, ori mai bine), ecrane speciale ce reflecta lumina si multe altele de acest tip. Aceste calculatoare pot fi folosite si ca televizor,l avand un ecran mediu fiind mai mare decat cele ale calculatoarelor normale si mai mici decat cele ale televizorelor.