Am auzit de foarte multe ori vorbindu-se pe la televizor si pe la radio despre litigiul civil. Nu este exclus sa ne fi lovit de acest termen cel putin o data in viata, atunci cand, poate, nu am reusit sa ne punem de acord in privinta dreptului la nume, ca sa luam un caz concret, usor de inteles.
Litigiul civil implica o neintelegere intre doua sau mai multe parti, obiectul avut in vedere fiind, de exemplu, dreptul la nume, reputatia, dreptul de autor etc. De multe ori, orice avocat va poate ajuta sa parcurgeti mai usor toate etapele unui litigiu civil si vi le va explica in detaliu. Pentru a intelege mai bine cum sta treaba cu litigiul civil, vom da si un exemplu. Sa spunem ca avem un litigiu civil in Timisoara si apelam la un birou de avocatura, mai precis la un specialist, un avocat bun timisoara, pe usa caruia scrie avocat litigiu civil Timisoara. Litigiul civil consta in imposibilitatea punerii in executie a unor contracte de leasing pentru ca au fost reesalonate mai multe rate de partea care avea interesul sa puna bete-n roate celeilalte parti care pornise procesul. Eh, un avocat litigiu civil Timisoara va sti foarte bine ca litigiul civil are si o componenta emotionala puternica, asa ca va dori sa discute in detaliu si personal, fata in fata, toata problema. Intalnirea asta va ajuta sa vedeti si cat de bun e acest domn sau doamna pe usa caruia/careia scrie avocat litigiu civil Timisoara. Sfatul meu este sa va luati mapa si sa iesiti din biroul sau imediat ce auziti cuvintele magice „ah, da cazul dvs. este ca si castigat, stati fara grija!”- nu exista pana acum cazuri de litigiu civil castigate asa, pe ochi frumosi, pentru ca nu ai nicio certitudine cand te prezinti in fata instantei. Revenind la acel avocat litigiu civil Timisoara, el va evalua cazul sa vada daca poate gasi puncte slabe si puncte tari si care predomina, cat de greu sau de usor de demonstrat este implicarea/neimplicarea partii care l-a angajat in litigiul civil. Mai departe, vi se vor expune riscurile si posibile solutionari ale cazului dvs.
Odata clarificata colaborarea si termenii ei se poate semna-si e de preferat sa se semneze-un contract de asistenta juridica pentru a avea parte de transparenta de la inceput pana la final. Pentru cazul in care se alege medierea unor litigii civile in instanta, ambele parti trebuie sa cada de acord asupra apelarii la aceasta procedura, iar procesul si finalitatea lui va cadea in sarcina unui mediator-foarte la moda in zilele noastre-care va informa instanta la finalul sau.