10 idei populare care s-au dovedit a fi foarte periculoase

Renuntarea la vaccinare. Miscarea anti-vaccinare incepe sa atraga foarte multi adepti. Sustinatorii sai incearca sa avertizeze publicul despre efectele nestiute ale vaccinarii, ca de exemplu convulsiile, dar si despre legatura dintre autism si vaccinare. Miscarea nu ajuta pe nimeni in fond insa lasa sute de oameni bolnavi si predispusi la boli grave. Pojarul a fost declarat eradicat in SUA in 2000. Cu toate astea autoritatile din domeniul sanatatii au identificat 288 de cazuri cu potential de agravare pana la moarte in 2014, in 18 tari diferite. Cele mai multe cazuri au aparut atunci cand indivizi care au refuzat sa se vaccineze au calatorit in afara granitelor si au fost expusi bolii inainte de a o aduce inapoi in tara de origine.

Printre victimele acestei boli se afla si comunitatea Amish care nu e de acord cu vaccinarea in nici un fel. In ultimii 20 de ani, vaccinarea a salvat 732.000 de oameni de la moarte… Purtatul muselinei. Muselina e o tesatura foarte versatila facuta din bumbac aparuta pentru prima data in Orientul Mijlociu si foarte populara in Europa incepand din secolul al XVII-lea. Cand materialul a ajuns intr-un final si in Franta, a adus cu sine un trend in moda… deosebit de mortal. Limitarile se datoreaza legilor din moda care interzic imbracarea unor anumite tipuri de haine. Inca din Grecia Antica, femeile au inceput sa poarte rochii din muselina subtire, asta pentru a arata exact ca o statuie greceasca: pura, alba si ca marmura. De obicei rochiile de muselina erau purtate peste dresuri sau ude pentru a scoate in evidenta frumusetea corpului de sub ele. Desi pare inofensiva la prima vedere-e doar o rochie subtirica de muselina, ce poate fi asa de daunator?-muselina poate provoca o boala foarte grava.

Femeile purtau haine subtiri, umede tot timpul anului, chiar si iarna. Cand gripa a dat tarcoale Parisului in 1803, a nimicit 60.000 de oameni in fiecare zi, cele mai multe victime fiind femei a caror abilitate sa lupte cu boala a fost compromisa tocmai de alegerea vestimentara.