''Radu Negru''- mai mult decat un liceu

In fiecare an pasesc pe poarta impozanta a Colegiului National ,,Radu Negru” sute de elevi tematori de obstacolele unui nou inceput, urmand sa fie cei care se vor confrunta cu noi experiente de viata. Amplasat in partea centrala a municipiului Fagaras, liceul reprezinta o a doua casa pentru elevii dornici de a invata cum sa se comporte in viata ce ii asteapta.
 
Pe tot parcursul celor patru ani, un amalgam de sentimente ii va cuprinde pe adolescenti in timp ce acestia vor sa-si depaseasca propriile limite. Liceul nostru este locul unde o tanara speranta a acestei tari isi poate indeplini visurile si isi pune bazele unei vieti pline de succes si glorie. Colegiul National ,,Radu Negru” este dotat cu 13 laboratoare, 49 de sali de clasa, doua sali de sport foarte moderne si  baze sportive in aer liber. De asemenea, exista un cabinet medical si stomatologic, locuri de cazare si o sala de fitness.
 
,,Radu Negru” nu este dotat doar cu aparatura sofisticata si conditii optime de invatare, ci si cu un efectiv numeros de elevi foarte bine pregatiti.Seriozitatea cu care elevii abordeaza scoala este evidentiata prin numeroasele diplome de merit pe care acestia le-au obtinut de-a lungul timpului. Trecutul colegiului este presarat cu o multitudine de distinctii, iar acest lucru atesta fara dubii prestigiul acestei institutii. In fiecare an, un efectiv de elevi reprezinta cu  demnitate liceul la olimpiadele nationale. De asemenea, zeci de elevi participa an de an la concursuri interscolare si olimpiade judetene.  Liceenii  reusesc sa continui cu brio toate traditiile incepute odinioara si sunt priviti cu admiratie si respect.
 
Pentru rezultatele obtinute de generatii intregi de elevi si profesori de-a lungul timpului, pentru traditia sa culturala bogata, pentru nivelul inalt de pregatire profesionala si educationala si pentru intreaga activitate, Colegiul National ,,Radu Negru” a fost distins de catre Ministerul Educatiei Nationale cu ,,Diploma de Excelenta institutionala”. Acest liceu va fi intotdeauna un punct de referinta pentru orasul nostru si va continua sa dea tarii elevi foarte bine pregatiti, capabili sa fie elita in orice domeniu .