Kaprun – ski de calitate intregul an

Cu siguranta destinatia favorita a romanilor care aleg Austria pentru vacanta de iarna, alaturi de statiunea vecina, Zell am See, Kaprun este o destinatie ideala pentru familii, dar si pentru tineri. Parte a zonei de ski Europa Sport Region, Kaprun ofera 130 de km de partie, organizati pe 81 de partii individuale, in afara de partiile din Zell am See sau de ghetarul Kitzsteinhorn. Din punct de vedere al acoperirii cu zapada, situarea statiunii la altitudine mare face ca zapada sa fie prezenta in general pe toata durata sezonului, iar in zonele unde lipseste totusi, exista suficiente tunuri de zapada, amplasate pe 29 de partii de ski. Desi este o statiune foarte populara in randul turistilor, atat romani cat si britanci sau chiar din Gemania vecina, si datorita celor mai bune oferte ski Austria, este totusi foarte putin probabil ca zona Kaprun sa fie deranjant de aglomerata, mai ales ca este deservita de 25 de instalatii de urcare, care pot duce pana sus aproximativ 35.500 de schiori pe ora. Performanta, nu gluma!

Zona de ski de pe ghetarul Kitzsteinhorn, care se inalta deasupra acestei statiuni, este primul proiect de ski pe ghetar derulat in Austria, iar aici se afla cel mai inalt stalp de telecabina din intreaga lume (113 metri).

Avantajul principal al zonei este ca, indiferent de perioada in care alegi sa mergi in vacanta, vei avea parte de ski fara niciun dubiu, datorita ghetarului. Insa aceasta se poate transforma si intr-un punct slab daca in restul statiunii conditiile meteo nu permit schiatul, iar turistii se orienteaza catre Kitzsteinhorn. Un alt avantaj important este acela ca este o zona in care poti gasi oricand oferte potrivite si pentru familiile cu buget mai mic, fie ca vorbim despre bugetul de cazare sau de cel pentru masa sau inchiriere de echipament de ski si cursuri pregatitoare.