Din minunile turistice ale Romaniei

Asa cum exista minuni ale lumii exista si minuni ale tarii noastre, iar una dintre ele o reprezinta cimitirul vesel din Sapanta. Comuna este situata pe malul Tisei in minunata regiune a Maramuresului, la poalele muntilor Gutai. O vacanta aici reprezinta intregul liant al traditiilor romanesti precum si o experienta de neuitat. Turistii nu sunt doar de pe meleaguri natale ci si din strainatate. Faima acestui cimitir a reusit sa treaca de barierele nationale si sa fie apreciat si peste hotare.

In ceea ce priveste cazarea nimeni nu se poate plange. Exista numeroase alternative de petrecere a vacantei inclusiv mai rustice la pensiuni Sapanta. Localnicii sunt recunoscuti atat pentru obiectele artizanale pe care le produc dar si pentru ospitalitatea cu care isi intampina clientii. Epitafurile hazlii si culorile vesele ce pot fi regasite in acest cimitir recunoscut inclusiv international iti creaza sentimentul vizitarii unui muzeu in aer liber si nu a unui loc de regrete. Cei interesati intr-o astfel de vacanta vor descoperi util link-ul http://www.infokazare.ro/maramures/cazare-maramures si vor aprecia diversitatea ofertelor puse la dispozitie de acesta. Aceasta locatie nu reprezinta doar top 10 destinatii din Maramures ci top 10 destinatii din Romania. Aflata in apropierea orasului Sighetul Marmatiei, cunoscut in trecut drept Marmatia ofera posibilitatea vizitarii centrului cultural din depresiune. Pentru unii exista o adevarata pasiune a locurilor deosebite si unice din tara noastra astfel ca aceasta regiune nu poate fi trecuta cu vederea. Mai mult decat atat, farmecul frumusetii naturii indeamna la opimist si vine in sprijinul celor care simt nevoia detasarii totale de viata cotidiana. Acesta este singura zona ce a reusit sa conserve traditiilor stramosesti.
 
Exista asadar, o mica portiune din tara noastra sau din istoria ei pe care o poti regasi nu doar in povestile locului sau a bunicilor ci in experientele proprii alaturi de prieteni si familie.