Frumusete salbatica: Romania

O plimbare cu autocarul dezvaluie atatea frumuseti salbatice. In mintea mea s-au impregnat imagini superbe, cu arbori tomnatici si sosele ude de atata ploaie. Ma uitam pe geam si nu ma mai saturam sa privesc izvoarele de apa care curgeau din crapaturile stancilor sau prapastile in care se rostogoleau pietricele. Totul era de o frumusete uimitoare si poarta un singur nume: Romania.

Am citit o postare interesanta zilele trecute pe Facebook. O persoana cerea ajutorul cititorilor, pentru ca dorea sa stie care este cel mai frumos loc din Romania; punea aceasta intrebare in contextul in care o vizita un grup de straini si vroia sa le arate cate ceva din tara noastra. M-am bucurat sa citesc raspunsurile cititorilor. Majoritatea spuneau sa este imposibil sa gasesti un singur loc, pentru ca Romania abunda de privelisti inaltatoare sau de cladiri superbe. Nu se poate da un raspuns concret…Tara mea este frumoasa!

Romania are de toate: mare, munte, rezervatii naturale, saline, palate. Nu toate tarile au acest privilegiu. Un scurt click pe Google, arata frumusetea tarii noatre. Pe diferite site-uri ni se poveseste despre Cascada Rachitele, undeva aproape de Huedin. Altcineva ne spune ca unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat sunt Cheile Turzii sau salina de la Turda, cu o vechime de peste 13 milioane de ani. Nu am fost niciodata, insa as vrea a merg in judetul Buzau, unde au loc fenomene ciudate. Focul tasneste din adancul pamantului din cauza concentratiei de gaze. Nu trebuie uitat nici Podul lui Dumnezeu de la Ponoare, fiind singurul pod natural deschis autovehiculelor. Se stie ca romanii sunt persoane vesele, oricand pusi pe sotii. Acest lucru este dovedit prin Cimitirul Vesel, de la Sapanta. Moartea este vazuta intr-o alta perspectiva, de veselie, pentru ca sufletul trece intr-o alta dimnesiune.

Avem o tara frumoasa, insa nu cred ca este destul de valorificata. Trebuie sa ne mandrim cu Romania si cu faptul ca traim aici. Daca nu vom face noi lucrul acesta, cine altcineva o va face?