Lasati Ardealul in pace…

Nu sunt rasista si nici nu ma intereseaza politica. Insa, nu ii suport pe ungurii care spun ca Ardealul li se cuvine, ca este al lor, ca romanii nu au niciun drept. Maghiarii din Romania au trimis o cerere catre Comisia Europeana prin care cereau autonomia Tinutului Secuiesc, adica a judetelor Covasna, Harghita si Mures. Ma bucur nespus ca incercarea lor a fost starpita, astfel ca cererea le-a fost refuzata.
 
In anul 2007, Consiliul National Secuiesc a demarat un proiect, sfidand astfel orice autoritate romana. Ei au organizat un referendum neoficial, iar locuitorii din judetele mentionate mai sus au fost incurajati sa raspunsa la urmatoarea intrebare: „Doriti ca Tinutul Secuiesc sa primeasca statut autonom si localitatea dumneavoastra sa fie parte integranta din acest Tinut?”. Traian Basescu a declarat ca este ilegal un astfel de referendum, pentru ca pune in discutie integritatea nationala. Totul s-a realizat cu ajutorul partidului UDMR.
 
Ma intriga aceste discutii. De ce romanii tac? De ce ungurii au partid in tara noastra? Au romanii partid in Spania? Daca ungurilor nu le convine, sa se mute cu tot neamul in tara lor. Ma bucur insa de hotararea luata de Comisia Europeana; toti trebuie sa inteleaga ca Ardealul face parte din Romania. Asa a decurs istoria. Sunt teritorii care au apartinut tarii noastre, atunci cand era numita Romania dolofana, dar nu incepem sa pretindem autonomia acelor tinuturi.
 
Istoria este invaluita cateodata de mister; adevarul poate fi undeva la mijloc. Insa, lucrurile actuale sunt certe: Ardealul apartine Romaniei!