Cu sau fara internet?

Mare inventie si internetul asta. In ziua de azi, poti afla cam orice cu ajutorul internetului. Poti afla si lucruri pe care nu vrei sa le afli. Azi probabil ca as putea sta fara net, insa in timpul facultatii nu prea puteam. Atunci m-a prins pe mine euforia internetului. Si nu nu exista Facebook-ul ci HI5-ul, mereu incarcam poze noi, sa fiu si eu in trend.
 
Doar ca atunci nu imi dadeam seama de pericolele care te pot pandi pe internet. Azi eu una, cu siguranta pot sta fara internet ca nu pierd nimic. Am fost plecata o saptamana si zau ca nu i-am simtit lipsa. Nu am simtit nevoia sa postez pe facebook, ce mancam, beam sau mai stiu eu ce altceva faceam in minutul 25 al zilei respective.
Doar ca internetul asta are si o gramada de pericole. O gramada de nuduri, si pornografie la greu. Plus ca nicodata nu stii cu cine te poti imprieteni pe un chat din asta. Interlocutorul tau, se poate da oricine, si tu sa il crezi, iar daca ajungeti in momentul in care sa va intalniti, cine stie peste ce nenorocit dai. Imi amintesc cum aproape toate mamicile isi puneau poze cu copii dezbracati de la mare. Si stupoare, a aparut un cretin care lasa niste comentarii, de te lua groaza. Doar la pozele fetitelor, cu baietii nu avea nimic.
 
Recunosc ca si eu am pus poze cu copila dezbracata de tot. De atunci insa, nici prin gand nu imi trece sa mai fac asa ceva. Prea multi obsedati circula pe net, si daca nu esti atent iti pot afla si cele mai mici secrete. Asa ca ma limitez la a-mi securiza profilul, si la a posta, doar pozele cele mai decente. In rest nu ma intereseaza. Nu imi place sa imi pun poze sexy, ca oricum nici nu ma consider Miss Frumusete. Raspunsul la intrebarea din titlu, dar as rezista, fara doar si poate. Am rezistat si mai mult dupa ce am nascut-o pe mandra noastra, fiindca a trebuit sa ma refac dupa operatie. Si nici nu mi-a simtit nimeni lipsa, nici nu am murit de dorul internetului. Acesta imi era de folos dupa cum am spus in facultate cand faceam o gramada de referate. Atunci fara el eram moarta. Acum nu mai am treaba cu scoala, deci pot zice pas internetului.