Accesorii si aranjamente necesare pentru botez

Botezul este ceremonia religioasa prin care nou-nascutul primeste in fata Domnului numele ales de parinti si nasi, incepand astfel viata de crestin. Pentru a-l celebra pe micut si intrarea lui in randul crestinilor trebuie sa va organizati din timp. Cele mai populare accesorii achizitionate pentru botez sunt: trusou pentru bebe, costumas, lumanare si aranjamente florale botez, marturii, cruciulite si sticluta cu mir.

Lumanarea pentru botez este adesea cumparata de nasi. Pentru a se potrivi cu evenimentul, ea vine de obicei ornata cu flori, voaluri sau jucarii. In ultima perioada, au devenit foarte populare figurinele create din flori, precum ursuleti ori buburuze. Astfel, daca nasii sunt creativi, puteti avea o lumanare de botez special personalizata pentru micutul dumnevoastra. Preturile variaza de la 100 la 500 de RON, in functie de florile folosite si de complexitatea modelului. In unele zone ale tarii, lumanarea se pastreaza in casa, iar in altele se duce la biserica pentru a fi folosita de preot atunci cand iese cu darurile sfinte.

Conform traditiei, nasii trebuie sa cumpere bebelusului un set complet de haine, alaturi de cutia de trusou, care cuprinde un prosopel, sapunul si sticluta pentru mir. Seturile complete pot fi cumparate din magazinele de specialitate. Marturiile pentru botez sunt mici cadouri sau obiecte simbolice pe care le primesc invitatii. In zilele noastre, optiunile sunt numeroase: de la biscuiti glazurati in forma de carucior sau bebelus, pana rame foto si mici bibelouri tematice. Cruciulitele pentru botez se prind la pieptul invitatiilor si sunt insotite de fundite si, uneori, de alte mici obiecte decorative precum suzete sau gargarite. Costumele pentru botez ii vor face pe copii sa arate ca niste mici printi sau printese. Costumele au modele diverse si tot mai accesorizate. Bebelusi sunt foarte simpatici in haine care imita vestimentatia de adult sau in costume tematice unde optiunile sunt variate: pirat, sultan, scufita rosie sau personaje din desene si povesti. In plus, puteti crea propriul costumas personalizat.

Totusi, preturile pot fi si ele destul de ridicate. Sticlutele de mir fac parte din trusoul pentru botez. Pe langa sticluta cu mir, trebuie cumparata si una de ulei, care urmeaza a fi varsata in apa din cristelnita, si care va fi asezata pe masa pe care slujeste preotul. Cu acelasi ulei va fi uns si bebelusul, de aceea cutuma este sa se foloseasca o sticluta cu un design deosebit.