Ce putem manca in vacante

Nu numai obiectivele turistice reprezinta o atractie in vacantele pe care alegem sa le facem, ci si bucataria traditionala a fiecarei tari in parte.

Totusi, inainte de a incerca un nou fel de mancare in incursiunile tale prin lume, indicat este sa te documentezi inainte pentru a sti in ce consta fiecare preparat in parte. Mai jos sunt prezentate specialitatile fiecarui stat in parte precum si modul lor de preparare.

Asa ca, daca aveti posibilitatea de a ajunge in Belgia trebuie sa incercati neaparat Moules-Frites, in traducere libera insemnand midii cu cartofi prajiti. Poate la o prima vedere poate parea o combinatie care nu are legatura una cu alta, insa acestea sunt la mare cautare nu numai in Belgia ci si in state precum, Franta sau Statele Unite, modul de preparare fiind putin diferit in functie de zona, midiile fiind fierte in vin si presarate pe alocuri cu ierburi aromatice.

In cazul in care, ati ales India ca o viitoare destinatie de vacanta nu trebuie sa ratati una din specialitatile lor, si anume, puiul tandoori. Puiul este preparat intr-un cuptor de lut specific indienilor numit tandoori, si este servit cu legume ori orez. In functie de regiune acesta poate fi condimentat si aromat intens fata de altele.

Desigur, Italia este recunoscuta pentru pizza sa, insa daca alegeti Napoli ca regiune de vacanta, trebuie neaparat sa incercati pizza lor napoletana. Acolo pizza este crocanta, utilizandu-se mozzarelaa de bivolita si busuioc ceea ce-i ofera o savoare si aroma intensa.