Lucruri marunte...lucruri mari

In lucrurile marunte stau lucruri mari caci pana si fericirea, atat de importanta in viata noastra, vine din lucruri marunte. Eu spre exemplu, sunt fericita atunci cand mananc o prajitura de ciocolata bine insiropata, cand pe marginea cazii ma asteapta cele doua prosoape pufoase si moi gata sa-mi alinte simturile, cand stropii de ploaie imi bat la fereastra si-mi amintesc de curcubeu, cand lumea intreaga e o alinare iar cei dragi sunt in jurul ei.

Lucrurile marunte ce ne fericesc stau in puterea noastra de a fi subjugate propriilor vieti. O fericire este ziua pe care ti-o petreci inconjurat de zambetele familiei si prietenilor, cand razi a lene si te intinzi pe iarba sau pat gandindu-te la o bere sau o baie in mare, cand adevarurile fiintei tale sunt completate prin credinta. Fericirea nu este un miracol este un adevar... este un loc in suflet ce trebuie marcat in fiecare zi prin puterea daruirii. Daca printr-o baie fierbinte si prosoape moi pot obtine relaxarea corpului, printr-o carte buna relaxarea mintii, printr-o plimbare linistea sufletului atunci fericirea e in momente si locuri ce le putem readuce in viata noastra ori de cate ori avem nevoie de ea. Nu doar luarea deciziilor importante din viata noastra ce presupune schimbari pe termen lung sunt aducatoare de satisfactie ci si lucrurile marunte: mirosul unei portocale ce-ti aduce sarbatoarea printre coaste, pipaitul unor prosoape moi, gasirea unor bani uitati in buzunarele pe care le credeai goale, daruirea zambetului unui strain, gasirea unui loc de parcare neasteptat.

Sunt lucruri carora nu le dam niciodata atentie dar care ne aduc starea de bine si surasul in suflet, ne fac pentru o clipa sa simtim si sa ne amintim ca traim, ca avem emotii si ca prezentul este ceea ce trebuie sa valorificam. Proiectul fericirii noastre poate fi dus la indeplinire prin realizarea lucrurilor marunte dar pline de adevar ale momentelor din fiecare zi.