Alegerea unui carucior pentru copii

Cat de util este un carucior pentru copii

Utilitatea unui carucior pentru copii este extrem de mare, astfel cu ajutorul acestora, copii sunt relativ usor de transportat si de asemenea, ei stau foarte comod. Majoritatea carucioarelor pentru copii sunt proiectate si create la fel, insa fiecare carucior are caracteristicile lui aparte. Inainte de a achiziona un astfel de carucior, parintii sunt sfatuiti sa vada mai multe modele si sa aleaga modelul care cred ei ca s-ar potrivii cel mai bine pentru micutul lor. Optiunile de achizitionare a unui carucior de copii se pot reduce considerabil si in functie de bugetul alocat pentru acesta. Un carucior pentru copii trebuie sa ofere un confort sporit celor mici, astfel parintii trebuie sa aleaga caruciorul potrivit si in functie de traseele pe care acestia au de gand sa le parcurga.

Tipuri de carucioare pentru copii

In prezent, exista foarte multe optiuni in ceea ce priveste alegerea unui carucior destinat celor mici, astfel pretul lor, poate sa varieze de la cateva sute de lei pana la cateva mii de lei. Achizitionarea unui carucior pentru copii, reprezinta un pas destul de important pe care parintii trebuie sa-l faca cu responsabilitate.

Caruciorul calsic cu landou este reprezentativ datorita marimii sale. Acesta are suspensii extrem de bune si astfel asigura un trasport confortabil micutului. De asemenea, copilul va avea un spatiu suficient de mare pentru a se desfasura in interiorul caruciorului. Avantajele acestui carucior sunt: este rezistent si extrem de spatios, usor de manevrat de catre parinti si copilul este protejat foarte bine in interiorul lui. Dezavantajele acestui carucior sunt: este mare si nu se poate plia, si pretul care este destul de mare. Caruciorul pliabil plat, este cel mai potrivit carucior pentru nou nascuti, in acest sens avand scaunul reglabil. Avantajele acestui tip de carucior sunt: este confortabil pentru cei mici, este considerabil mai ieftin decat carucioarele din aceeasi breasla, iar unele modele sunt compatibile cu scaunele auto. In comparatie cu cele care au landou acest tip de carucior nu este atat de confortabil. De asemnea, in comert mai puteti gasii carucioare multifunctionale, carucioare de tip 2 in 1, carucioare cu 3 roti, carucioare sport, carucioare pentru gemeni, sau diferite accesorii pentru carucioare.

Dotarile unui carucior pentru copii

Orice carucior destinat celor mici este obligatoriu sa aiba centura de siguranta, menita sa protejeze copilul, iar pe langa centura de siguranta caruciorul trebuie sa fie dotat si cu un sistem de siguranta suplimentar, in caz ca centura de siguranta nu este pusa corect. De asemenea, toate marginiile caruciorului trebuie sa fie netede, acest lucru fiind absolut necesar pentru a se evita accidentarea micutiilor. Inainte de a achizitiona un carucior, ( in special in cazul celor seccond ) parintii sunt sfatuiti sa il studieze extrem de atent, pentru a nu avea bucati care se desprind din acesta, existand pericol, ca acele bucati sa fie inghitite de catre cei mici. Un carucior pentru copii trebuie safie stabil, pentru a oferii o buna siguranta copilului, iar pe langa stabilitate acesta trebuie sa aiba si un spatiu special destinat cumparaturilor, de regula acest spatiu se afla in partea inferioara a caruciorului.