Valea Loirei in Patrimoniul Unesco

Departe de a fi simple atractii turistice de pe teritoriul Frantei, castelele de pe Valea Loirei sunt parte a celui mai mare sit francez de pe lista Parimoniului UNESCO, o incantare pentru iubitorii de cultura dar si pentru cei care pretuiesc natura. Valea Loarei este, si va fi descoperita ca atare de toti cei care se aventureaza intr-o vizita la castele de pe Valea Loarei, o imbinare extrem de armonioasa intre om si natura, pe care Misiunea Valea Loarei isi propune inca din anul 2002 sa o conserve ca atare.

Castelele, oraselele, micile satucuri, insasi Loara si cultura din aceasta zona, gastronomia si vinurile de aici… toate  raman pe buzele turistilor care ajung fie si o singura data pe Valea Loarei si toate sunt motive pentru care UNESCO a inclus aceasta zona pe lista sa. Zona inclusa in Patrimoniul UNESCO se intinde de la vest de Sully sur Loire pana la Chalons, intregul parcurs de-a lungul Loarei trecand prin zone cu vegetatie luxurianta, taramuri nealterate de modernitate, presarate cu castele cu adevarat spectaculoase. Pentru cei care vor sa descopere Valea Loarei orice vizita poate incepe, cu ajutorul celor de la www.aeroshuttletransfers.ro, care va vor prelua de la hotel si cu care veti porni pe un drum catre comorile UNESCO. Excursia poate avea ca prim punct de atractie celebrul oras Sancerre, renumit pentru vinul sau, iar de aici drumul poate continua spre frumosul orasel Gien, celebru in lume pentru ceramica sa. Urmeaza o oprire la Orleans, pentru Muzeul de Arte Frumoase, cu opere ale lui Velasquez, Tintoretto sau Corregio, dar si pentru legenda Ioanei D’Arc. Primul castel important in calatoria pe Valea Loirei va fi Chambord, o capodopera a arhitecturii renascentiste si cel mai mare castel din zona. Drumul continua catre Chenonceau, probabil cel mai romantic castel de pe Valea Loarei, datorita povestilor de dragoste tesute aici. Putin mai departe, splendidul castel Chateau D’Usse, care a inspirat celebra poveste a Frumoasei din Padurea Adormita. De asemenea, o oprire importanta este Chateau de Villandry si gradinile sale superbe, renumite in intreaga lume.

La sud de Saumur, nu trebuie ratata cea mai mare manastire din Europa, Abbaye de Fontevraud, unde sunt ingropati trei monarhi englezi si unde inca se mai vad efigiile regelui Henri al II-lea, sotiei sale Eleanor de Aquitaine si a fiului lor Richard Inima de Leu. Fireste, vizita se va incheia in Nantes, capitala regiunii.