Formularul A1 pentru persoane fizice autorizate

Formularul A1 2014 reprezinta o forma mai avansata si cu mai multe reglementari fata de formularul E 101, insa acestea sunt similare iar gradul de dificultate in obtinerea lor aproape la fel. Cei care au deja un formular E 101 obtinut pentru o perioada mai mare de timp, implicit maxim un an, nu trebuie sa isi mai faca griji pentru obtinerea formularului A1 decat dupa ce acesta va expira. Insa daca se doreste prelungirea perioadei de detasare prin intermediul formularului A1, angajatorul care detaseaza va trebui sa actioneze din timp, macar cu o luna - doua inainte ca formularul E 101 sa expire.

Asadar, care sunt actele necesare pentru detasarea angajatilor implicit pentru obtinerea unui formular A1 vom preciza in continuare, insa valabile numai pentru persoanele fizice autorizate, respectiv pentru P.F.A-uri:

  • cartea de identitate din Romania a Persoanei Fizice Autorizate
  • ultima situatie financiara a Persoanei Fizice Autorizate
  • contractul/antecontractul dintre Persoana Fizica Autorizata din Romania si societatea din statul de detasare
  • autorizatia de persoana fizica autorizata
  • certificatul de inregistrare al Persoanei Fizice Autorizate
  • certificatul constatator referitor la situatia Persoanei Fizice Autorizate
  • adeverinta privind stagiul de cotizare a Persoanei Fizice Autorizate, realizat in ultimele 12 luni, emis de Casa Judeteana de Pensii
  • certificatul de atestare fiscala al P.F.A. (persoana fizica autorizata), atestand achitarea datoriilor la bugetul general consolidat. 

Toate acestea se vor depune intr-un dosar, iar in termen de 25 de zile asa cum am precizat se va elibera un formular A1 2014, tinand seama de integritatea si corectitudinea actelor depuse. Poate ca nu procesul de obtinere a formularului propriu zis, ci obtinerea acestor acte este mai dificila si presupune mai mult timp din partea firmei sau a persoanei in cauza. Oricum ar fi insa, cert este ca pentru detasarea unui angajat sau a mai multor angajati avem nevoie de o consultanta profesionista.