Umbli mult cu bicicleta si noaptea? E obligatoriu sa folosesti lumini pentru bicicleta

Naveta facuta cu bicicleta sau deplasarea pe distante mari, pe drumuri unde circula si masini inseamna si o atentie mai mare la siguranta noastra. Pe langa casca, cotiere si genunchiere si elemente reflectorizante, protectia pe doua roti inseamna si folosirea unor lumini bicicleta pe timp de noapte. Daca ziua nu ai probleme si poti merge cu bicicleta chiar si pe sosea atat timp cat esti atent si respecti regulile de circulatie, noaptea lucrurile se schimba.

Vizibilitatea este redusa, sunt masini care pot veni cu viteza si nu ai cum sa reactionezi la timp. Utilizarea unor lumini bicicleta este obligatorie noaptea nu atat pentru a putea vedea pe unde mergi, ci pentru a fi vazut. Nu trebuie sa presupui ca un sofer te vede imediat ce ajunge in apropierea ta, trebuie sa te gandesti mereu ca siguranta ta e pe primul plan si nu trebuie sa depinzi de reflexele celor de la volan. Cele mai bune tipuri de lumini sunt cele cu LED, consuma putin, eficienta e sporita, se vad bine noaptea, lumina e suficient de puternica. Multe modele au si diverse tipuri de iluminat, inclusiv cu flash, pentru a semnaliza prezenta pe sosea, pe strada. Luminile pentru bicicleta se pot fixa usor fie pe ghidon, fie pe spate, pe fata, au si claxon pentru atentionarea celor din trafic, acumulatorii din dotare sunt suficient de puternici pentru a asigura o lumina continua pe tot parcursul drumului.

E important de notat si faptul ca luminile speciale pentru bicicleta ne pot ajuta si pe timp de zi, atunci cand intalnim conditii meteo periculoase, de exemplu ceata si vizibilitate redusa. Cu preturi reduse si disponibilitate imediata in orice magazin online, luminile pentru biciclete va pot salva viata cand va aflati pe sosea sau pe strada noaptea si va pot garanta siguranta indiferent de ora din zi, va puteti baza pe ele oricand.