Parte din noi si parte din cer

Cu siguranta, nimeni nu s-a asteptat ca astrologia moderna sa exercite o asemenea atractie pentru mintea moderna. Inca acceptam unele concepte traditionale pe care pana si mintea de pionier a lui Marc Jones le-a luat de bune. Astrologia a fost in mod fundamental geocentrica, chiar daca a acceptat unele idei apartinand imaginii heliocentrice a sistemulul solar. Acum imi dau seama ca, atunci cand lucreaza cu fiintele umane luate ca indivizi, astrologia ar trebul sa fie ,,centrata-pe-persoana”, pentru ca fiecare individ este, intr-un sens foarte real, centrul propriului sau univers. Este calea prin care se orienteaza el insusi spre univers ca spre un intreg care conteaza.

Intr-un sens mai profund, el este cercul intreg concentrat intr-un punct particular de spatiu-timp. Ceea ce il diferentiaza pe el de ceilalti indivizi este aceasta formula particulara de spatiu-timp ceea ce il identifica cu fiecare alta fiinta, este faptul ca reprezinta acelasi cer, acelasi soare, luna, planete si stele acre constituie substanta fiintei sale. Forma diferentiaza; substanta unifica. Deoarece abordarea cosmica, filozofica si umanista nu este inca limpede definita prin 1934-35, si pentru ca influentele ce se simt de la credintele si imaginile apartinand traditiei teozofice-oculte, iau nastere unele interpretari si afirmatii care nu ar mai putea astazi sa fie create in acelasi mod. Ar trebui mentionat, totusi, schimbarea abordarii generale fata de caracterul fundamental al caselor natale; motivele unei asemenea schimbari au fost expuse intr-o serie de carti si articole recente.

O bucata de vreme, pe cand studiam cu atentie senmificatia tuturor instrumentelor folosite in astrologie, am observat ca a fost acceptata ideea larg raspandita pe atunci, conform careia casele sunt rezultatul rotatiei zilnice a globulul pamantesc: astfel, orizontul natal este vazut miscanduse-se zilnic in jurul zodiacului, iar rotatia globului in jurul axei sale defineste casele, intocmai cum miscarea de revolutie a Pamantului in jurul Soarelui defineste semnele zodiacului. Totul este in miscare si astrologia lucreaza cu valori temporale, cat si cu cicluri.