Masinile pentru aplicat cant, ideale pentru atelierele mici si mari

La mobila din lemn masiv viseaza toata lumea. E impunatoare, de efect, da bine in orice camera si spune multe despre proprietari. Insa productia ei e un chin si sunt putine fabrici care se mai incumeta sa produca pe timp de criza astfel de mobila. Ca sa produci mobila din lemn masiv trebuie sa ai si echipamente de ultima generatie si ambitie sa poti duce la bun sfarsit toate operatiunile pe care le presupune prelucrarea unui lemn masiv.

Fabricile de moda au renuntat in ultima vreme la mobila din lemn masiv, mai scumpa si mai greu de produs, si au trecut la mobilierul din semifabricate, de tip PAL sau placaje. Spre deosebire de mobila din lemn masiv, mobila din PAL sau placi e mai rapid de facut, costurile sunt infinit mai mici si operatiunile care duc la produsul finit tin doar de debitare, gaurire, incleiere si aplicare canturi cu masini pentru aplicat cant. Problema dupa debitare este ca semifabricatele au margini care nu sunt compacte, asa ca lucrurile se indreapta prin aplicarea de canturi.

Utilizarea de masini pentru aplicat cant si aplicarea canturi corecta garanteaza viata lunga a mobilierului si un aspect mult mai frumos. Desi exista posibilitatea aplicari cant melamina si PVC prin intermediul masini pentru aplicat cant, cel mai des folosite sunt canturile tip ABS care rezista foarte bine odata cu trecerea timpului si nu isi schimba proprietatile atunci cand e umezeala. Masinile pentru aplicat cant sunt economice, timpul de incalzire poate fi de doar 3.5 minute, energia consumata fiind mult mai mica decat in cazul unei aplicari cant clasice. Aderenta nu mai este o problema pentru ca se lipeste doar cu o cantitate de substanta optima pentru un rezultat perfect. De obicei, ele au un motor electric si adeziv intr-un rezervor si functioneaza foarte simplu, prin incalzirea si topirea adezivului ce urmeaza a fi aplicat cu ajutorul motorului.

Intretinerea masini pentru aplicat cant este usoara, ele sunt speciale pentru atelierele mai mici, dar si mai mari si au accesorii foarte multe-discuri, avans mecanic sau freze curatare surplus.