Reballing-ul, o operatiune complexa facuta doar in service specializat de reparatii laptop

Trecerea de la solutiile desktop la cele compacte, mobile, laptopuri a determinat si o utilizare mai intensa a acestora. Practic putem sa luam calculatorul oriunde, il putem folosi in orice tip de spatiu, de mediu. Cu o utilizare intensa vin si probleme tehnice diverse, cu cipurile video, cu cipul northbridge, cu cel southbridge de pe placile de baza. La un moment dat se poate ajunge si la desprinderea lor de pe placa de baza si la probleme grave de functionare a laptopurilor. Fie ca nu se mai aprinde, fie ca pe ecran sunt doar dungi, imagini distorsionate, laptopul are cu siguranta nevoie de o vizita la service.

Unul dintre serviciile pe care o firma care se ocupa de reparatii macbook este reballing-ul, adica dezlipirea cipului defect de pe placa la temperaturi inalte, urmata de inlaturarea profilelor de bile de fludor si aplicarea stratului nou de bile, relipirea cipului pe placile de baza. Procedura e destul de minutioasa si trebuie facuta doar de profesionistii dintr-un service cu servicii de reparatii macbook. Nu trebuie confundata cu reflow, o procedura in care se reincalzeste cipul pe loc ca sa se lipeasca poate mai bine. Procedura de reflow este una cu riscuri, laptopul se va reintoarece in service, asa ca de fiecare data vom cere reballing si ne vom asigura ca l-am si primit. Evitarea unei suprareincalziri a componentelor principale ale laptopului e destul de simpla, se aplica pasta termica la procesor si cip vido, se verifica si curata sistemul de racire, se verifica temperatura componentelor. Daca totusi supraincalzirea s-a produs, laptopul va incepe sa aiba mereu linii verticale, apar erori GPU pe placa grafica, pe ecran nu mai apare nimic, desi laptopul functioneaza bine. Tehnicienii din service se vor ocupa rapid de diagnosticare gratuita, de reballing facut cu echipamente de ultima generatie, toate interventiile au garantie.

Procedurile folosite sunt sigure, reballing-ul este eficient si asta se va vedea in functionarea ireprosabila a laptopului dupa interventie. Timpul de reparare este unul redus, daca e nevoie se vor inlocui piesele defecte cu unele originale, cu garantie, intreaga reparatie va fi facuta doar intr-un mediu special, pentru evitarea oricaror probleme ulterioare.