Scrisul cu mana stanga. Creierul e impartit in doua emisfere. Ambele parti ale creierului fac cam acelasi lucru, insa exista si niste diferente clare. Ca la multe mamifere, si la oameni o emisfera este dominanta-de aceea scrii cu dreapta sau cu stanga, esti dreptati sau esti stangaci. Stangacia este legata de inteligenta, au speculat anumite studii. Oamenii care scriu cu mana stanga au un IQ mai mare si reusesc sa termine testele pentru stabilirea IQ-ului mai rapid decat dreptacii.
Alte studii au dovedit ca stangacii au o plaja mai mare de IQ-uri, ceea ce ii face sa fie mai multi atat in tabara celor foarte inteligenti, cat si in cea a celor mai putin dotati.
Homosexualitatea. Va intrebat ce are homosexualitatea cu inteligenta, nu? Un studiu realizat de Satoshi Kanazawa in 2012 a descoperit ca exista o legatura destul de firava intre homosexualitate si inteligenta. Dincolo de homosexualitatea vazuta ca o caracteristica a inteligentei, studiul sau a dezvaluit o concluzie iesita din comun: cei caare au mai multi parteneri homosexuali sunt mai inteligenti. Toti cei care au avut scoruri mai mari la testele de inteligenta aveau mai multi parteneri homosexuali. Homosexualitatea poate fi o reflectie a curiozitatii-un precursor si aliat de nadejde al inteligentei. Efectele pozitive ale homosexualitatii asupra inteligentei pot fi puse in legatura cu atitudinea societatii fata de gay. Copiii izolati pentru ca sunt homosexuali pot deveni intelectuali pur sange in viitor si vor fi dornici sa invete si sa dezvolte domenii unde vor fi acceptati.
Ordinea nasterii. Exista o legatura stransa intre IQ si ordinea in care ne-am nascut daca facem parte dintr-o familie numeroasa.
Primii nascuti sunt mult mai inteligenti decat restul urmasilor. Cu cat este nascut mai spre coada, cu atat IQ-ul lui scade. Nu se stie exact daca asta se datoreaza conditiilor prenatale, in timp ce femeia a continua sa procreeze, sau e vorba de conditiile postnatale, de ordin social. Studii recente au demonstrat ca modul in care sunt tratati micutii, in functie de ordinea varstei lor, in familie este cauza discrepantelor de IQ si nu ordinea nasterii. Daca intr-o familie moare primul nascut, urmatorul va avea acelasi IQ ca si primul…