Tenisi sau adidasi?

Pornind de la premiza ca in garderoba oricarui barbat ar trebui sa existe minim o pereche de pantofi sport, ajungem in zona controversei legata de tipul acestui gen de incaltaminte barbati. In functie de activitatile sportive preferate de fiecare barbat in parte, acesta poate purta tenisi, poate purta bascheti, adidasi sau poate purta pantofi conceputi special pentru condus, asa cum sunt cei de la Grand Prix Originals, pe care ii gasim in Romania comercializati grandprix-originals.ro.  Acestia din urma sunt ideali pentru persoanele pasionate de condus, care adora viteza, care adora adrenalina, carora le place in egala masura si acest stil de viata, dar si competitia.

Pentru cei care petrec cea mai mare parte a timpului liber la sala de forta va fi necesara incaltaminte barbati conceputa special pentru sala, care lasa piciorului lejeritatea necesara pentru a executa exercitiile de forta, sau care permit alergarea daca se fac si exercitii la banda. Daca vorbim despre un barbat pasionat de sporturile de echipa, incaltamintea necesara va fi individualizata in functie de sportul ales. Astfel, exista adidasi speciali pentru tenis sau volei, asa cum exista si adidasi pentru baschet. Acestia din urma sunt in general pantofi sport gheata, care tin articulatia gleznei stransa, astfel incat piciorul sa aiba lejeritate in timpul jocului, dar si sa se evite accidentele. Si pentru cei care joaca fotbal exista incaltaminte barbati speciala – cu crampoane daca se joaca fotbal pe iarba, si adidasi speciali pentru sala daca se joaca fotbal in sala, asa cum majoritatea barbatilor prefera acum pentru intalnirile cu prietenii in week-end sau seara dupa serviciu.

Tenisii au avantajul ca sunt versatili si ca in afara de sala de sport pot fi folositi si pentru tinute casual, insa in ultima vreme au devenit mai degraba un tip de incaltaminte cool si fashion decat unul preferat pentru latura sa practica, nefiind multi cei care mai aleg tenisi pentru sport.