Avantajele ofertelor Early Booking

Daca in limba romana au fost imprumutati tot mai multi termeni din limba engleza, se pare ca si in segmentul turism avem un suflu nou, mai americanesc. Din punctul meu de vedere se putea folosi la fel de bine si sintagma "Rezervari Timpurii" ce putea fi inteleasa si de cei ce nu au reusit sa tina pasul cu noua generatie.

Inainte de a puncta avantajele rezervarilor timpurii, trebuie avute in vedere cateva aspecte ce nu le putem ignora. De cele mai multe ori avansul trebuie sa reprezinte minim 50% din valoarea tichetului de cazare, acest aspect nu este tocmai placut daca apar anumiti factori ce ne determina sa anulam sau sa reprogramam concediul pentru alta data. Exista posibilitaea unei asigurari "storno" dar si in aceste conditii apar cheltuieli suplimentare ce fac dintr-o oferta early booking sa nu mai fie chiar atat de avantajoasa precum pare. Cu toate acestea avantajele ofertelor early booking sunt mult mai numeroase: achitarea tichetului de vacanta se poate face esalonat, reducerile pot ajunge pana la 30% din valorea nominala a tichetului de vacanta, mult mai mult timp pentru a pune la punct toate detaliile ce tin de organizarea vacantei.

Daca ne raportam la litoralul romanesc, aici gasim un numar mai redus de oferte early booking dintr-un motiv relativ simplu, perioada estivala este foarte scurta si foarte concentrata, fapt ce determina hotelierii sa profite de cererea crescuta pentru cazare in perioadele de varf. O alternativa eficienta o poate reprezenta cazarea la pensiuni particulare, chiar daca acestea nu promoveaza in mod direct oferte de tipul early booking, puteti discuta direct cu proprietarii de unitati turistice si negocia tarifele in cazul unei rezervari timpurii. Spre exemplu la o simpla cautare cazare costinesti, puteti gasi un numar ridicat de pensiuni particulare, unde puteti contacta direct proprietarii acestora si sa ajungeti la o intelegere legata de o rezervare timpurie.