de colorat

A trecut de mult vremea cand coloratul se facea pe o foaie de hartie cu creione cu varfurile rupte  sau tocite de la atata creativitate... Acum patrunderea calculatoarelor in din ce in ce mai multe case a facut ca industria producatoare de carti de colorat sa fie in declin si din ce in ce mai multi parinti sa se orienteze catre jocuri de colorat online.
Aceste jocuri de colorat online pe langa faptul ca sunt mai interactive sunt si mult mai ieftine, majoritatea din ele fiind gratuite. Un alt avantaj este ca  in mediul online apar mereu jocuri noi, cu grafica si intriga imbunatatita care par sa ii atraga mai mult pe cei mici decat vechile carti de colorat. Pe langa faptul ca aceste jocuri ajuta la imbunatatirea coordonarii copiilor, a abilitatilor de a combina culorile, unele jocuri sunt construite asemenea unei povesti.  Totusi pe langa toate aceste avantaje pe care le au aceste jocuri de colorat, exista si unele parti negative. Multi sunt de parere ca accesul copiilor la calculator ar trebui limitat din varii motive, si trebuie sa va spun ca si eu sunt o sustinatoare a acestei idei. Aceste jocuri care sunt foarte atractive nu fac decat sa ingreuneze sarcina noastra de a incerca sa ii tinem cat mai departe de tehnologie. Pe langa dependenta pe care o dezvolta jocurile pe calculator, un alt dezavantaj este lipsa de socializare pe care o implica jucatul acestor jocuri. Daca o carte poate fi colorata de mai multi copii fiecare aducand o nota personala si in acelasi timp dezvoltand-si abilitatile sociale, pe calculator in majoritatea cazurilor acest lucru nu este posibil. Aceasta lipsa de socializare ii face pe copii sa fie mai inchisi si mai egoisti.
Aceste jocuri noi sunt fara indoiala utile , dar parinti ar trebuie sa limiteze cat mai mult accesul celor mici la ele si sa incerce pe cat posibil sa ii indrepte si catre jocurile clasice.