Produsele pentru design interior sau exterior

Tencuiala cu aspect de praf se utilizeaza cu extinderi si granule de marmura si este pe baza de dispersie apoasa. Aceasta se utilizeaza pentru a acoperi fatadele si diferite incaperi supuse la uzura si ea se poate aplica pe orice suprafete pe baza de minerale. Ea se aplica cu ajutorul unui glet din fier inoxidabil iar dupa aceea se modeleaza cu drisca ce este din material plastic.

Nu este recomandat ca tencuiala structurata sa se amestece cu alte produse din alte game de lucru chiar si daca acestea sunt pentru nuantare. Dupa pregatirea corespunzatoare a tencuielii aceasta se poate aplica pe suport fara probleme. Daca sunt prezente suprafete noi tencuite ele trebuie intai netezite prin frecare cu piatra ponce numai cu miscari circulare dar trebuie mentinut permanent contactul cu suprafata tencuielii. Daca sunt arii mai mari de slefuit se folosesc aparate speciale. La suprafetele noi din beton trebuie de amintit ca aceste este puternic alcalin si resactiv chimic. Termenul de uscare a betonului nou este de minim 28 de zile pentru a fi destul de intarit si pregatit pentru aplicare. Daca este aplicat finisajul decorativ inainte de aceasta perioada, apare riscul de fisurare.

Pe suprafetele care au mai fost vopsite anterior se incepe cu verificare tencuielii prin ciocanire iar daca sunt prezente portiuni care se desprind se repara tencuiala. Vopselele neaderente se indeparteaza de tot prin razuire cu un spaclu de otel. Daca sunt vopsele pe baza de clei se inlatura in totalitate. Zonele care prezinta urme de ciuperci sau mucegai se curata foarte intens cu solutie anti mucegai.

Inainte de aplicarea produsului de tencuiala structurata suprafetele trebuie grunduite. Aceasta etapa are ca scop impregnarea suportului si ancorarea stratului de vopsea ce este deja existent pe perete in cazul in care nu s-a indepartat deja, iar cu ajutorul grunduirii se uniformizeaza zona.